/ Datu bāze / Meklēt

Kā meklēt?



Izvēlaties valsti:
Ievadīt vārdu
vai daļu vārda:


Nosaukums:

Augstākās izglītības pieejamība Vidzemes augstskolā

Mērķa grupa(s):
Mērķa grupa:

Visi potenciālie augstākās izglītības tīkotāji

Atrašanās vieta:

Latvija

Organizācija: Nosaukums:

Vidzemes Augstskola


Kontaktinformācija (adrese, telefons, e-pasts, mājas lapa)

Cēsu iela 4, Valmiera, LV4200 Latvija Tālrunis: +371-64207230 e-pasts: info@va.lv Mājas lapa:www.va.lv

Valsts iestāde

Apraksts:

Nodrošina pilna cikla augstāko izglītību, mūžizglītību un tālākizglītību atbilstoši darba tirgus attīstības tendencēm, radīt un uzturēt vidi, kura dod iespēju daudzpusīgi attīstīties, sadarboties un izpausties ikvienam augstskolā strādājošam un studējošam.
Un sekmē individuālu pieeju

Atlases kritēriji:
Efektivitāte:

Skolai tiešām ir sasniegti vērā ņemami rezultāti, ko veicinājusi īstermiņa un ilgtermiņa ietekme ilgtspējas attīstības periodā. Pēdējo gadu laikā skolā ir pieaudzis cilvēku ar invaliditāti skaits, kuri iesaistās augstākās, izglītības aktivitātēs, bet pēc skolas veiksmīgi iesaistās darba tirgū. (Tomēr precīzus statistikas datus es nevarēšu nosaukt). Ir arī panāktas izmaiņas saistošās politikas nostādnēs, piemēram šādi studenti eksāmenus un citus pārbaudījumus var kārtot sev vēlamā laikā vai par ar interneta starpniecību (skype un citas iespējas).

Apmierinātība:

Cilvēki ar kustību traucējumiem, kas mācās šajā skolā sniedz pozitīvas atsauksmes par mācību vidi un savstarpējo studentu komunikāciju vienam ar otru.

Izplatīšana:

Informācija par skolā piedāvātajām iespējām priekš dažādu cilvēku vajadzībām ir plaši izskanējusi masu informācijas līdzekļos.

Izmantošana:

Lai vispār mācītos, vispirms ir svarīgi nodrošināt visiem pieejamu mācību iestādi. Un Vidzemes augstskola tāda ir, jo tajā pie mācību iestādēm ir ar ratiņkrēsliem uzbraucamās vietas, bet bibliotēkā uz otro stāvu ir pieejams lifts un tas ir ļoti svarīgi.

Citi kritēriji :

Augstskola sargā un nodrošina katra indivīda neaizskaramību. Tāpat skola sniedz individuālu pieeju un mācību procesa pielāgošanu arī cilvēkiem ar invaliditāti.

Atslēgasvārdi:

Vidzemes augstskola, augstākā izglītība, vides pieejamība