Sākumlapa | Kontakti
 Latviski 
 In English 
 Español 
 Catalan 
DATU BĀZE


/ Datu bāze / Meklēt

Kā meklēt?



Izvēlaties valsti:
Ievadīt vārdu
vai daļu vārda:


Nosaukums:

Vidzemes reģiona sporta spēles cilvēkiem ar invaliditāti

Mērķa grupa(s):
Mērķa grupa:

cilvēki ar invaliditāti

Ieguvēji:

cilvēki ar invaliditāti

Atrašanās vieta:

Latvija

Organizācija: Nosaukums:

Biedrība „ATBALSTS cilvēkiem ar īpašām vajadzībām”


Kontaktinformācija (adrese, telefons, e-pasts, mājas lapa)

Rīgas iela 35, Valka, LV-4701 Tālrunis: 29272534 e-pasts: valkas_ib@inbox.lv

NVO

Apraksts:

Labā prakses piemēra mērķi un uzdevumi:
1)veicināt cilvēku ar invaliditāti iesaistīšanos veselīgās, aizraujošās sporta sacensībās, kā arī īstenot cilvēku ar invaliditāti integrāciju sabiedrībā;
2)veicināt sabiedrības izpratni par cilvēku ar invaliditāti problēmām;
3)ar masu saziņas līdzekļu starpniecību popularizēt cilvēkiem ar invaliditāti sportu kā aktīvu atpūtu un rehabilitējošu, veselību nostiprinošu nodarbošanās veidu;
4)celt cilvēku ar invaliditāti pašapziņu.
Izmantotie darbības principi un metodes. Pasākuma īstenošanā tika izmantots vienlīdzības princips. Proti, cilvēki ar invaliditāti ir līdzvērtīgi sabiedrības locekļi neatkarīgi no tā, ka viņiem ir invaliditāte un ikviens ir tiesīgs iesaistīties sabiedriski aktīvā dzīvē. Tika izmantota metode, kura liek pašam cilvēkam aktīvi iesaistīties pasākumā, jo sporta spēlēs dalībnieki varēja piedalīties ne tikai kā komandas, bet arī individuāli.

Atlases kritēriji:
Inovācija:

Labās prakses piemērs piedāvā inovatīvu risinājumu, jo pasākumu īstenoja ne tikai biedrība, bet arī Valkas novada jaunieši. Tādējādi tika panākts rezultāts, ka pasākuma laikā dalībnieki tika aktīvi un aizrautīgi iesaistīti sporta spēlēs, kā arī pašiem jauniešiem un Valkas novada domes darbiniekiem radās izpratne, kas ir cilvēks ar invaliditāti un kādas ir viņu problēmas.
Tika panākts efekts, ka Valkas novada domes atbildīgās personas guva izpratni par vides pieejamības u.c. problēmām pašvaldībās.

Efektivitāte:

Tika panākta sapratne un mutiska apņemšanās no Valkas novada domes priekšsēdētāja, ka sadarbība biedrībai ar pašvaldību būs arī turpmāk. No kā izriet, ka Valkas novada domē tiks domāts par risinājumiem problēmām, kas skar cilvēkus ar invaliditāti (vides pieejamība, iekļaujošā izglītība, sabiedriskais transports, servisa dzīvokļu veidošana u.c.).

Apmierinātība:

Sporta spēļu dalībnieki ieguva morālu gandarījumu no pasākuma, ko vizuāli var redzēt konkursa pieteikumam pielikumā pievienotajos video un foto materiālos.
Ir saņemtas ļoti labas atsauksmes no Vidzemes reģiona invalīdu organizācijām, par sporta spēļu labo organizāciju.

Izplatīšana:

Galvenie darbības principi, kas tika izmantoti informācijas un rezultātu pieejamības un izplatīšanas veicināšanai:
1)informācija par sporta spēļu norises laiku un vietu - http://www.zvidzeme.lv/zinas/sports/notiks-vidzemes-regiona-sporta-speles-cilvekiem-ar-invaliditati.html;
2)par sporta spēļu norises vietu un laiku tika informētas Vidzemes reģiona invalīdu organizācijas katra individuāli (pa pastu vai e-pastu);
3)ar sporta spēļu rezultātiem var iepazīties - http://www.zvidzeme.lv/zinas/sports/ergeme-norisinas-vidzemes-regiona-sporta-speles-cilvekiem-ar-invaliditati.html;
4)par notikušajām spēlēm informācija ir pieejama arī - http://www.ziemellatvija.lv/portals/nvo/raksts.html?xml_id=9770;
Tātad informācija par sporta spēlēm bija pieejama portālā www.zvidzeme.lv, laikrakstā Ziemeļlatvija un tā portālā www.ziemellatvija.lv.

Izmantošana:

Ar šādu sporta spēļu palīdzību pirmkārt ir iespējams „izvilināt” cilvēku ar invaliditāti no savas ikdienas un ierobežotās vides, iesaistot viņu sabiedriski aktīvā dzīvē. Šādā pasākumā (kur piedalās arī valsts un/vai pašvaldību pārstāvji) cilvēks ar invaliditāti gūst apliecinājumu, ka viņš ir sabiedrībai vajadzīgs. Tādējādi nākotnē, pašvaldībām un citām atbildīgajām institūcijām, ir vieglāk veidot komunikāciju ar šādu cilvēku, kā arī meklēt iespējamos risinājumus šo cilvēku dzīves kvalitātes uzlabošanai.

Citi kritēriji :

Pieteikumam pievienots sporta spēļu nolikums, kurā var iepazīties ar sporta veidiem.
Sporta spēlēs piedalījās dalībnieki no:
1)Gulbenes;
2)Alūksnes;
3)Cēsīm;
4)Valmieras;
5)Limbažiem;
6)Valkas
7) Strenčiem;
8)Smiltenes.
Kopskaitā 110 dalībnieki.

Atslēgasvārdi:

biedrība ATBALSTS, sporta spēles, Vidzemes reģions, Valkas novads, sports




Printēt

A   A   A    
Augsta kontrasta versija





  Meklēt














Šis projekts tiek finansēts ar Eiropas Komisijas atbalstu. Šis paziņojums atspoguļo vienīgi autora uzskatus, un Komisijai nevar uzlikt atbildību par tajā ietvertās informācijas jebkuru iespējamo izlietojumu.