Sākumlapa | Kontakti
 Latviski 
 In English 
 Español 
 Catalan 
DATU BĀZE


/ Datu bāze / Meklēt

Kā meklēt?



Izvēlaties valsti:
Ievadīt vārdu
vai daļu vārda:


Nosaukums:

Motivācijas veicināšanas programmas izstrāde un ieviešana cilvēkiem ar invaliditāti deviņās reģionālajās Latvijas Invalīdu biedrībās

Mērķa grupa(s):
Mērķa grupa:

cilvēki ar invaliditāti

Ieguvēji:

cilvēki ar invaliditāti

Atrašanās vieta:

Latvija

Organizācija: Nosaukums:

Latvijas invalīdu biedrība


Kontaktinformācija (adrese, telefons, e-pasts, mājas lapa)

Raunas iela 64, Rīga, LV-1039 Tālrunis: 67515855, 67515856 e-pasts: lib-lilita@apollo.lv, lib-lilita@inbox.lv Mājas lapa:

NVO

Apraksts:

Projektā, piesaistot ekspertus un speciālistus, izstrādāta un ieviesta motivācijas programma 9 LIB nodaļām. Noorganizēti semināri invalīdu biedrību vadītājiem, sociālajiem darbiniekiem, darba grupas speciālistiem. Veiktas mērķgrupas padziļinātās intervijas, izstrādāti ieteikumi par aktivitātēm, kas nepieciešamas katrā reģionā invalīdu nodarbinātības veicināšanai, ieteikumi apkopoti bukletā „Cilvēks ar īpašām vajadzībām darba tirgū”.
Projektā izstrādāti individuālie aktivitāšu plāni, kas veicināja projekta dalībnieku pastāvīgās aktivitātes savas nodarbinātības jautājuma risināšanā. Balstoties uz testēšanas rezultātiem, izstrādāti ieteikumi turpmākās profesijas izvēlē, ņemot vērā katra cilvēka iemaņas un prasmes.

Atlases kritēriji:
Efektivitāte:

Motivācijas programmas nodarbībās iesaistīti 156 dalībnieki pirmajā reizē un 133 otrajā reizē, 12 reģionālos seminārus apmeklējuši 612 dalībnieki.
37 projekta dalībnieki jau projekta ieviešanas laikā atrada sev darbu, 20 dalībnieki izteica vēlmi strādāt sabiedriskās organizācijās, 30 plāno reģistrēties Nodarbinātības valsts aģentūrā kā bezdarbnieki, 18 jau to izdarījuši projekta laikā.

Izplatīšana:

Par projekta norisi un rezultātiem sabiedrība informēta, nosūtot 25 min. garo, projekta ietvaros izveidoto videofilmu par motivācijas programmas ieviešanu visām iesaistītajām LIB nodaļām, sadarbības partneriem un nosūtot bukletus „Cilvēks ar īpašām vajadzībām darba tirgū” (2000 eks.) visām LIB nodaļām, reģionālajām pašvaldībām, sociālajiem dienestiem, invalīdu nodarbinātības veicināšanā iesaistītajām valsts institūcijām un citām nevalstiskajām organizācijām.

Citi kritēriji :

Motivējot cilvēkus ar invaliditāti konkrētā reģionā aktīvāk iesaistīties pašvaldību piedāvātajās nodarbinātības un tālākizglītības aktivitātēs, veicināta nodarbinātība un tālākizglītība reģionā kopumā; sekmēta sadarbība vietējo pašvaldību un reģionālo Invalīdu biedrību starpā, pieaugusi mērķa grupas uzticība savai pašvaldībai.

Atslēgasvārdi:

Cilvēki ar invaliditāti, nodarbinātība, motivācijas programma, videofilma




Printēt

A   A   A    
Augsta kontrasta versija





  Meklēt














Šis projekts tiek finansēts ar Eiropas Komisijas atbalstu. Šis paziņojums atspoguļo vienīgi autora uzskatus, un Komisijai nevar uzlikt atbildību par tajā ietvertās informācijas jebkuru iespējamo izlietojumu.