Sākumlapa | Kontakti
 Latviski 
 In English 
 Español 
 Catalan 
DATU BĀZE


/ Datu bāze / Meklēt

Kā meklēt?



Izvēlaties valsti:
Ievadīt vārdu
vai daļu vārda:


Nosaukums:

Motivācijas programma cilvēkiem ar invaliditāti “Solis ceļā uz darbu”

Mērķa grupa(s):
Mērķa grupa:

cilvēki ar invaliditāti

Ieguvēji:

cilvēki ar invaliditāti

Atrašanās vieta:

Latvija

Organizācija: Nosaukums:

Latvijas Cilvēku ar īpašām vajadzībām sadarbības organizācija SUSTENTO


Kontaktinformācija (adrese, telefons, e-pasts, mājas lapa)

Nīcgales iela 26, Rīga, LV-1035 Tālrunis: 67590437 e-pasts: sustento@sustento.lv Mājas lapa: www.sustento.lv

NVO

Apraksts:

Izstrādātas praktisko un teorētisko mācību programmas psiholoģijā, socializācijā un komunikācijā. Mērķa grupai noorganizētas apmācības, kā arī “ēnu” prakse dažādās darba vietās, kuru izgājuši 77% no apmācāmajiem.

Atlases kritēriji:
Inovācija:

Cilvēkiem ar invaliditāti bija iespējams iziet praksi konkrētās darba vietās, kas mazināja aizspriedumus sabiedrībā un darba devēju vidū par cilvēku ar invaliditāti darba spējām.

Efektivitāte:

Projekta noslēgumā 15 cilvēki ar īpašām vajadzībā bija atraduši darbu, arī 6 mēnešus pēc projekta beigām 10 no viņiem turpināja strādāt un uzskatīja, ka darba atrašana ”ēnošanas” sakarā vai projekta ietekmē ir gada svarīgākais notikums viņu dzīvē un ļoti lielas nepieciešamības piepildījums.

Apmierinātība:

Mērķa grupai cēlusies pašapziņa, ticība saviem spēkiem, motivācija un vēlēšanās iekļauties sabiedrībā un darba tirgū.

Izplatīšana:

Par projektā iesaistītajiem cilvēkiem bija sagatavots raidījums LTV1. Īpaši plaši izskanēja stāsts par vienu no projekta dalībniecēm, kas strādāja šūšanas uzņēmumā. Cilvēkiem ar īpašām vajadzībām ir mazs cilvēku loks, ar ko iespējams komunicēt ikdienā, ar ko draudzēties un kam uzticēties, projekts deva iespēju šo loku paplašināt. komunicēt ar veiksmīgiem un iedvesmojošiem cilvēkiem, sniedza nepieciešamo psiholoģisko atbalstu un pleca sajūtu, iedrošināja iziet sabiedrībā.

Izmantošana:

Ļoti svarīgi, ka pēc apmācību apgūšanas projekta dalībniekiem tika piedāvāta iespēja pabūt „ēnas” lomā kādā uzņēmumā, ka viņiem bija darba vadītājs, kas iedrošināja un palīdzēja. Izstrādātas apmācības programmas ir pieejamas biedrībā, ar tām tika iepazīstināti cilvēki reģionos, organizējot seminārus.

Atslēgasvārdi:

Cilvēki ar invaliditāti, motivācija, nodarbinātība




Printēt

A   A   A    
Augsta kontrasta versija





  Meklēt














Šis projekts tiek finansēts ar Eiropas Komisijas atbalstu. Šis paziņojums atspoguļo vienīgi autora uzskatus, un Komisijai nevar uzlikt atbildību par tajā ietvertās informācijas jebkuru iespējamo izlietojumu.