Sākumlapa | Kontakti
 Latviski 
 In English 
 Español 
 Catalan 
DATU BĀZE


/ Datu bāze / Meklēt

Kā meklēt?



Izvēlaties valsti:
Ievadīt vārdu
vai daļu vārda:


Nosaukums:

Motivācijas pasākumu ieviešana sociālās atstumtības riska grupu pārstāvju integrācijai Līvānu novadā

Mērķa grupa(s):
Mērķa grupa:

cilvēki ar invaliditāti

Ieguvēji:

cilvēki ar invaliditāti

Atrašanās vieta:

Latvija

Organizācija: Nosaukums:

Biedrība “Baltā māja”


Kontaktinformācija (adrese, telefons, e-pasts, mājas lapa)

Stacijas iela 2, Līvāni, Preiļu rajons.LV-5316 Tālrunis: 65381707 e-pasts: baltamaja@baltamaja.lv Mājas lapa: www.baltamaja.lv

NVO

Apraksts:

Projekta mērķis ir nodrošināt sociālās atstumtības riskam pakļauto iedzīvotāju grupu iekļaušanos sabiedrībā un darba tirgū. Noorganizētas apmācības invalīdiem “Iepazīsti sevi”, komunikācija prasmes, datoprasmes, projektu izstrāde u.c. Projekta ietvaros izveidota Sociālā karte, uz kuras pamata izveidots Rīcības plāns, kā atrast risinājumus un resursus sociālo problēmu mazināšanai un risināšanai. Izstrādātie dokumenti iesniegti Līvānu novada domei iekļaušanai novada Attīstības programmā.

Atlases kritēriji:
Inovācija:

Projektā tika izstrādāta Sociālā karte, kur tika norādīts, ko veselības aizsardzības, sociālā jomā, izglītības jomā utt. var darīt pašvaldība, nevalstiskās organizācijas un citas iestādes. Tā tika iesniegta Līvānu novada domē.

Efektivitāte:

Projekta ietvaros apmācībās iesaistīti un apmācīti 30 invalīdi. Projekta noslēgumā darba tirgū bija iesaistījušies 23 projekta dalībnieki, 6 mēnešus pēc projekta beigām darbu bija ieguvuši vēl 2 cilvēki un nodarbināto skaits bija 25.

Apmierinātība:

Projekta dalībnieki turpina satikties, organizēt pasākumus, braukt ekskursijās un apmeklēt izstādes. Projekts iedrošinājis viņus uzrunāt citus cilvēkus ar īpašajām vajadzībām iesaistīties aktivitātēs, ko organizē biedrība ”Baltā māja”.

Izplatīšana:

Par projektu tika sagatavots plašs raidījums vietējā reģiona televīzijā.

Izmantošana:

Sociālās kartes veidošana ir labs piemērs, kā dažādas iedzīvotāju grupas iesaistīt novadam aktuālo problēmu risināšanā, kā arī tās apzināt.

Atslēgasvārdi:

cilvēki ar invaliditāti, apmācības, Sociālā karte




Printēt

A   A   A    
Augsta kontrasta versija





  Meklēt














Šis projekts tiek finansēts ar Eiropas Komisijas atbalstu. Šis paziņojums atspoguļo vienīgi autora uzskatus, un Komisijai nevar uzlikt atbildību par tajā ietvertās informācijas jebkuru iespējamo izlietojumu.