Sākumlapa | Kontakti
 Latviski 
 In English 
 Español 
 Catalan 
DATU BĀZE


/ Datu bāze / Meklēt

Kā meklēt?



Izvēlaties valsti:
Ievadīt vārdu
vai daļu vārda:


Nosaukums:

Vājdzirdīga cilvēka darba vietas iekārtošana

Mērķa grupa(s):
Mērķa grupa:

Cilvēki ar dzirdes defektiem, kuri strādā vai mācas, kā arī tie, kuriem ar vājdzirdīgajiem nākas saskarties darbā vai citur

Atrašanās vieta:

Latvija

Organizācija: Kontaktinformācija (adrese, telefons, e-pasts, mājas lapa)

Vājdzirdīgā Māra Ruva strādā Latvijas Nacionālajā bibliotēkā par Krājumu uzskaites nodaļas vadītāju Anglikāņu ielā 5, Rīgā, LV 1050.

Privāts

Apraksts:

Lai varētu labāk sazināties, Māra Ruva savā darba vietā pati iegādājusies un iekārtojusi telefonu ar skaņas pastiprinātāju. Bez tam saziņā ar padotajiem un iestādes vadību aktīvi tiek izmantots e-pasts.
Daudzi cilvēki ar dzirdes defektiem ir beiguši parastās skolas, runā, ikdienā uzturas dzirdīgo cilvēku vidū un zīmju valodu nemaz nemāk. Viņiem tulks nav vajadzīgs, jo var taču labi rakstīt un lasīt! Palīdz dažāda surdotehnika – sākot ar kvalitatīvu dzirdes aparātu un telefona ar pastiprinātāju, beidzot ar speciāliem mikrofoniem, projektoriem – visu pat grūti uzskatīt, tad jāņem palīgā katalogs!
Vājdzirdības gadījumā arī sazināšanās elektroniski ir būtiska, jo daudziem citiem vājdzirdīgajiem, galvenokārt vienkāršo profesiju darbiniekiem, pieejas pie datora darbā nemaz nav un e-pasts vai iekšējais internets nemaz netiek lietots. Tad cilvēkiem grūti uzzināt par to, kas notiek paša uzņēmumā vai iestādē, un gandrīz neiespējami pašam aktīvi iesaistīties uzņēmuma dzīvē.

Atlases kritēriji:
Efektivitāte:

Māra par nodaļas vadītāju strādā jau vairākus gadus. Acīmredzot viņa galā tiek labi!
Bet, ja nebūtu telefona ar pastiprinātāju, ja nebūtu e-pasta un SMS, tad... Taču nespriedīšu par to, kas būtu, ja nebūtu...

Izplatīšana:

Par vājdzirdīgu cilvēku (kuri nerunā zīmju valodā), darba vietu iekārtošanu Latvijā maz kas ir zināms, tādēļ katrs piemērs ir ļoti svarīgs.
Un tādēļ paldies par šo konkursu: varbūt par šo piemēru izlasīs arī citu uzņēmumu pārstāvji, kuros strādā vājdzirdīgi cilvēki!

Atslēgasvārdi:

Vājdzirdība, Cilvēki ar dzirdes traucējumiem, Darbs,Darba vieta, Darba vietas iekārtošana, nodarbinātība




Printēt

A   A   A    
Augsta kontrasta versija





  Meklēt













Sakarā ar to, ka datu bāze ir publiska un tās saturu var veidot ikviens informācijas ievietotājs, projekta īstenotāji nenes atbildību par datu bāzē ievietotās informācijas faktu patiesību un lietotajiem terminiem.

Šis projekts tiek finansēts ar Eiropas Komisijas atbalstu. Šis paziņojums atspoguļo vienīgi autora uzskatus, un Komisijai nevar uzlikt atbildību par tajā ietvertās informācijas jebkuru iespējamo izlietojumu.