Sākumlapa | Kontakti
 Latviski 
 In English 
 Español 
 Catalan 
DATU BĀZE


/ Datu bāze / Meklēt

Kā meklēt?



Izvēlaties valsti:
Ievadīt vārdu
vai daļu vārda:


Nosaukums:

Personiskais asistents- palīgs ikdienā

Mērķa grupa(s):
Mērķa grupa:

personas ar smagiem funkcionāliem traucējumiem (gan bērni, gan pieaugušie)

Ieguvēji:

personu ar smagiem funkcionāliem traucējumiem tuvinieki, personiskie asistenti

Atrašanās vieta:

Latvija

Organizācija: Nosaukums:

Cēsu pašvaldības aģentūra „Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības aģentūra”


Kontaktinformācija (adrese, telefons, e-pasts, mājas lapa)

Cēsu novads, Cēsis, Bērzaines iela 16/18, LV-4101 Tālrunis: 64127740 e-pasts: soc.ag@dome.cesis.lv Mājas lapa: http://www.cesis.lv/?d=1038

Valsts iestāde

Apraksts:

Projekta mērķis ir veicināt personu ar smagiem funkcionāliem traucējumiem sociālos kontaktus mājās un ārpus mājas, t.i., lai persona ar smagiem funkcionāliem traucējumiem iespēju robežās pati varētu aktīvi iesaistīties dažādās sabiedriskās dzīves aktivitātēs.
Projekta ietvaros izstrādāti noteikumi „Kārtība, kādā projekta „ Personiskais asistents- palīgs ikdienā” ietvaros persona ar invaliditāti, kurai konstatēta smaga funkcionālo spēju ierobežojuma pakāpe, saņem asistenta pakalpojumu, nosacījumi tā saņemšanai.”, kā arī Starptautiskā konferencē „Personiskais asistents” tika prezentēta projektā gūtā pieredze un sniegti priekšlikumi likumprojekta „Invaliditātes likums” un Ministru kabineta noteikumu projekta, kas saistīts personiskā asistenta pakalpojuma nodrošināšanas kārtību, izstrādei. Projekta ietvaros tika apzināti potenciālie personiskā asistenta pakalpojuma saņēmēji un sniedzēji, izstrādāta personisko asistentu apmācības programma, apmācīti 13 personiskie asistenti, kā arī nodrošināti personiskā asistenta pakalpojumi 18 personām.

Atlases kritēriji:
Inovācija:

Latvijā personiskā asistenta pakalpojumi ir jauns sociālā pakalpojuma veids, tāpēc šis projekts uzskatāms par inovāciju Latvijas līmenī.

Efektivitāte:

Apmācīti 13 personiskie asistenti. Personiskā asistenta pakalpojumu saņēmuši 18 cilvēki ar invaliditāti.
Starptautiskā konferencē „Personiskais asistents” tika prezentēta projektā gūtā pieredze un sniegti priekšlikumi likumprojekta „Invaliditātes likums” un Ministru kabineta noteikumu projekta, kas saistīts personiskā asistenta pakalpojuma nodrošināšanas kārtību, izstrādei.

Apmierinātība:

No pakalpojumu saņēmušajām personām ir saņemtas daudzas pozitīvas atsauksmes, cilvēki atzīst, ka personiskā asistenta pakalpojums viņiem palīdz justies pilnvērtīgiem sabiedrības locekļiem. Bērnu invalīdu vecāki uzskata, ka šāds pakalpojums dod viņiem iespējas strādāt, kādreiz atpūsties no ikdienas rūpēm.

Izplatīšana:

Pilotprojekta laikā noskaidroti praktiski aspekti - par asistentu apmācību un atalgojuma sistēmu, par lietotāja vajadzībām atbilstoša pakalpojuma veidošanu, kā arī valsts iestāžu, pašvaldību un nevalstiskā sektora lomu un atbildību šajā procesā. Vietējās sabiedrības informēšanai tika izmantoti raksti vietējā laikrakstā „Druva”, Cēsu pašvaldības laikraksts „Cēsu vēstīs”, Cēsu interneta mājas lapā www.cesis.lv, utt.).

Izmantošana:

Pilotprojekta laikā noskaidroti praktiski aspekti - par asistentu apmācību un atalgojuma sistēmu, par lietotāja vajadzībām atbilstoša pakalpojuma veidošanu, kā arī valsts iestāžu, pašvaldību un nevalstiskā sektora lomu un atbildību šajā procesā, projekta rezultātā iegūtā pieredze prezentēta Starptautiskā konferencē „Personiskais asistents”, kurā piedalījās Labklājības ministrijas, Saeimas Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas, pašvaldību, nevalstisko organizāciju pārstāvji.

Atslēgasvārdi:

Personiskais asistents, personas ar smagiem funkcionāliem traucējumiem




Printēt

A   A   A    
Augsta kontrasta versija





  Meklēt














Šis projekts tiek finansēts ar Eiropas Komisijas atbalstu. Šis paziņojums atspoguļo vienīgi autora uzskatus, un Komisijai nevar uzlikt atbildību par tajā ietvertās informācijas jebkuru iespējamo izlietojumu.