Sākumlapa | Kontakti
 Latviski 
 In English 
 Español 
 Catalan 
DATU BĀZE


/ Datu bāze / Meklēt

Kā meklēt?



Izvēlaties valsti:
Ievadīt vārdu
vai daļu vārda:


Nosaukums:

Mīlēts, saprasts, vajadzīgs…

Mērķa grupa(s):
Mērķa grupa:

pamatskolas vecuma bērni ar vidēji smagu un smagu garīgu atpalicību( C līmenis)

Ieguvēji:

Kurzemītes pamatskolas kolektīvs, kurš vairāk kā 10 gadu garumā ir mācījies izprast, pieņemt, apmācīt, iesaistīt un iemīlēt bērnus ar īpašām vajadzībām

Atrašanās vieta:

Latvija

Organizācija: Nosaukums:

Kurzemītes pamatskola


Kontaktinformācija (adrese, telefons, e-pasts, mājas lapa)

Liepu iela 12, Būtnāri, Saldus novads Tālrunis: 363846822, 26820484 e-pasts: kurzemite.sk@saldus.lv

Valsts iestāde

Apraksts:

Kurzemītes pamatskola ir viena no pirmajām skolām Latvijā, kura vispārizglītojošā skolā sāka integrēt bērnu ar īpašām vajadzībām. Mērķis bija rast iespēju piedāvāt mācīties kopā visiem . Savukārt pašiem mācīties pieņemt , iegūt papildspecialitātes speciālajā izglītībā, pārliecināt skolēnu vecākus, ka būšana kopā radīs un iemācīs sirdsmīlestību pret visiem cilvēkiem.
Tā kā mūsu pagastā bija ģimene, kurā auga 3 C līmeņa bērni, tad nolēmām licencēt un atvērt C līmeņa klasi. Šī darba rezultātā mūsu skolā mācās 9 C līmeņa bērni un 28 A/B līmeņa bērni ar garīgu atpalicību. Šobrīd esam Latvijā vienīgā vispārizglītojošā skola, kurā integrē C līmeņa bērnus.
Kurzemītes skolas pieredze ir ļoti veiksmīga. Mēs esam devuši iespēju ģimenēm būt kopā ar savu bērnu, viņiem nav slimais bērns jāsūta uz internātskolu, kura atrodas 50 km no Saldus. Mēs sameklējām finansējumu un iegādājāmies skolas autobusu, kurš arī šos bērnus nogādā uz skolu( Kurzemīte atrodas 4 km no Saldus pilsētas).Visbeidzot šie bērni ir vislielākie ieguvēji, viņi ir sabiedrībā, viņi ir kopā ar pārējiem skolas projektos, svētkos, sporta pasākumos. Bērni ir kļuvuši atvērti, viņi jūtas vajadzīgi un mīlēti, viņi attīsta savas spējas mākslā, rokdarbos. Par to mums liels gandarījums.
Kurzemītes skola ir EKO skola, mēs darbojamies dažādos starptautiskos projektos. Projektos iesaistītajās valstīs meklējam skolas ar speciālajām programmām. Mums ir sadarbība ar Zviedriju ,Poliju, Itāliju, Turciju, Lietuvu.

Atlases kritēriji:
Inovācija:

Lai vispārizglītojošā skolā integrētu bērnus ar vidēji smagu un smagu garīgu atpalicību ir jābūt gataviem uz jaunām pārmaiņām, jaunām- nezināmām situācijām- rezultātā varu secināt, ka līdz ar šo bērnu ienākšanu mūsu skolā pārmainījies ir pedagogs, tehniskais darbinieks, skolēns, vecāki, mainījusies apkārtējās sabiedrības nostāja. Līdz ar to mūsu skola ir ieguvusi Sabiedrības integrācijas fonda Vienotības balvu.

Efektivitāte:

Skolēnu skaits, kurus integrējam, pieaug.
Arvien vairāk vecāki izvēlas mūsu skolu.
Ideju atvedām no Anglijas, kur piedalījāmies projektā „Skolu tīkla ilgtspējīga attīstība”. Tad arī sapratām, ka skolas ilgtspējība balstās faktorā, ka atvērta visiem bērniem.
Protams, esam plānojuši un iegādājušies visu nepieciešamo ar domu nākotnē.

Apmierinātība:

Par apmierinātību liecina tas, ka skolēnu skaits pieaug.

Izplatīšana:

Rīkojam kursus, seminārus, uzņemam skolas pieredzes apmaiņās, organizējam konferences. Kā jau minēju mūsu skolas pieredzi zina arī ārpus Latvijas.

Izmantošana:

Mūsu praksi izmanto Zviedrijā.
Latvijā ļoti daudz skolu pie mums ir viesojušās un pārņēmušas pieredzi.

Atslēgasvārdi:

izglītība,iekļaujošā izglītība




Printēt

A   A   A    
Augsta kontrasta versija





  Meklēt














Šis projekts tiek finansēts ar Eiropas Komisijas atbalstu. Šis paziņojums atspoguļo vienīgi autora uzskatus, un Komisijai nevar uzlikt atbildību par tajā ietvertās informācijas jebkuru iespējamo izlietojumu.