Sākumlapa | Kontakti
 Latviski 
 In English 
 Español 
 Catalan 
DATU BĀZE


/ Datu bāze / Meklēt

Kā meklēt?



Izvēlaties valsti:
Ievadīt vārdu
vai daļu vārda:


Nosaukums:

Izveidots Biznesa iespēju fonds cilvēkiem ar invaliditāti

Mērķa grupa(s):
Mērķa grupa:

cilvēki ar invaliditāti un viņu atbalsta personas

Ieguvēji:

cilvēki ar invaliditāti, viņu ģimenes, valsts

Atrašanās vieta:

Latvija

Organizācija: Nosaukums:

Invalīdu un viņu draugu apvienība „Apeirons”


Kontaktinformācija (adrese, telefons, e-pasts, mājas lapa)

Valdemāra iela 38 k.1 RĪGA, LV - 1010, LATVIJA Tālr. / Fakss: (371) 67 299277 E-pasts: info@apeirons.lv www.apeirons.lv

NVO

Apraksts:

Cilvēkiem ar invaliditāti tiek sniegts atbalsts uzņēmējdarbības uzsākšanai. Viņi saņem konsultācijas, iegūst iespējas papildināt vai iegūt zināšanas uzņēmējdarbības jomā, kā arī saņemt finansiālu palīdzību. Apeirona telpās darbojas biznesa inkubators.

Atlases kritēriji:
Inovācija:

Parasti projektos, kuru mērķis ir integrācija, cilvēki ar invaliditāti tiek stimulēti kļūt par darba ņēmējiem. Biznesa iespēju fonda (BIF) aktivitātes ir vērstas uz to, lai cilvēki ar invaliditāti kļūtu par darba devējiem. Līdz šim Latvijā nav arī ticis veidots biznesa inkubators cilvēkiem ar invaliditāti.

Efektivitāte:

Biznesa iespēju fonda pirmā gada darbības laikā ir izskatītas vairāk nekā 13 biznesa idejas. Fonds paredz, ka cilvēki, kas saņem atbalstu, tālāk atbalstīs tos, kas vēlas uzsākt savu biznesu, tādējādi nodrošinot Biznesa iespēju fonda ilgtspēju.

Apmierinātība:

No projektā iesaistītajām personām ir saņemtas daudzas pozitīvas atsauksmes. Cilvēki atzīst, ka paši saviem spēkiem nebūtu spējīgi veikt to, kas ir izdarīts.

Izplatīšana:

Informācija tiek izplatīta ar Apeirona mājas lapas starpniecību. Bijusi publikācija laikrakstā DIENAS BIZNESS. Izsūtītas e-pasta vēstules Apeirona datu bāzē esošajiem cilvēkiem ar invaliditāti un invalīdu organizācijām.

Citi kritēriji :

Formālā izglītībā tiek sniegtas tikai zināšanas, tā nesniedz nekādus atbalsta pasākumus, kā, piemēram, speciālistu padomu, iedrošinājumu, finansiālo palīdzību, resursus, kas nepieciešami biznesa uzsākšanai.

Atslēgasvārdi:

Biznesa iespēju fonds, Biznesa inkubators cilvēkiem ar invaliditāti, Apeirons




Printēt

A   A   A    
Augsta kontrasta versija





  Meklēt














Šis projekts tiek finansēts ar Eiropas Komisijas atbalstu. Šis paziņojums atspoguļo vienīgi autora uzskatus, un Komisijai nevar uzlikt atbildību par tajā ietvertās informācijas jebkuru iespējamo izlietojumu.