/ Datu bāze / Meklēt

Kā meklēt?



Izvēlaties valsti:
Ievadīt vārdu
vai daļu vārda:


Nosaukums:

Radio programma: “Ens patina l’embrague”

Mērķa grupa(s):
Mērķa grupa:

Pieauguši cilvēki, kam nepieciešama psihozes vai smagu personības traucējumu ārstēšana

Atrašanās vieta:

Spānija

Organizācija: Nosaukums:

Fonds Drissa


Kontaktinformācija (adrese, telefons, e-pasts, mājas lapa)

Av. Sant Narcís, 22 baixos 17005 Girona, SPAIN Tālr.: (+34) 972249344 E-pasts: administracio@fundaciodrissa.com http://www.fundaciodrissa.com

Privāts

Apraksts:

Radio programma ir daļa no plašāka nodarbinātības projekta, kurš vērsts uz cilvēku ar invaliditāti iekļaušanos darba tirgū, palīdzot viņiem sagatavoties gan psiholoģiski, gan arī attīstot un uzlabojot viņu darba prasmes.
Katru nedēļu sabiedriskā radio stacija “Ràdio Salt”, kas atrodas netālu no Žironas, nodrošina radio programmas translāciju. Šī programma tiek ierakstīta un pēc tam pārraidīta divu vietējo radio staciju ēteros: Ràdio Vilamalla un Ràdio Sarrià.
Programmā tiek aplūkoti dažādi jautājumi, kas vienmēr tiek saistīti ar psihiskās veselības tēmu. Viena no sadaļām ir iespēja piezvanīt ēterā, kurā cilvēkiem ar psihiskās veselības traucējumiem iespējams saņemt padomus. Savukārt reizi divās – trijās nedēļās sadaļā “balsis” piedalās cilvēki no psihiatriskajām klīnikām.
Mērķi:
• palīdzēt sabiedrībai atbrīvoties no stereotipiem attiecībā uz cilvēkiem, kas cieš no psihozes vai smagiem personības traucējumiem;
• uzlabot savstarpēju solidaritāti, sadarbību, cieņu un sociālās prasmes, kas veicina komandas darbu.

Atlases kritēriji:
Inovācija:

Radio izmantošana terapeitiskiem nolūkiem ir visai unikāla pieeja. Vienīgais līdzīgais precedents, kad radio ticis lietots kā terapeitiskās ārstēšanas līdzeklis, ir radio Colifata, kas izmantots Argentīnas Garīgās veselības institūtā. Līdz ar to šī organizācija ir pirmie, kas Katalonijā īstenojuši tādu aktivitāti, kura vēlāk ieviesta dažādos Spānijas reģionos, kā, piemēram, Ràdio Nicosia, Ràdio Mahausen u.c. .

Efektivitāte:

31,73% no radio programmas klausītājiem ir uzsākuši darbu Speciālajā Nodarbinātības centrā, kas, ņemot vērā veselības traucējumu veidu, ir izteikti augsts rādītājs. Turklāt daļa no šiem cilvēkiem ir gatavi iekļauties vispārējā darba tirgū, lai arī šādi gadījumi ir reti.

Apmierinātība:

Apmierinātība ar radio programma, kā daļu no visaptveroša nodarbinātības projekta, ir visai augsta 85,88%.

Izplatīšana:

Informācija par projektu ir prezentēta vairākos psihiskajai veselībai veltītajos kongresos. Lai informētu par radio programmu infolapas un T-krekli tika izplatīti dažādos psihiskās veselības centros.
2008. gada Ziemassvētku laikā programma piedalījās viena no Katalonijas nozīmīgākajiem sabiedriskās televīzijas kanāliem organizētajā televīzijas solidaritātes šovā “La Marató”. Šova laikā tika vākti līdzekļi pētījumiem par garīgās veselības traucējumiem.

Izmantošana:

Prakses izmantošanas iespējas ir universālas, ja vien ir pieejami nepieciešamie līdzekļi un citi vajadzīgie resursi.

Atslēgasvārdi:

smagi personības traucējumi, radio programma, nodarbinātība