Sākumlapa | Kontakti
 Latviski 
 In English 
 Español 
 Catalan 
DATU BĀZE


/ Datu bāze / Meklēt

Kā meklēt?



Izvēlaties valsti:
Ievadīt vārdu
vai daļu vārda:


Nosaukums:

Atpūtas un nodarbību vieta cilvēkiem ar psihiskās veselības traucējumiem

Mērķa grupa(s):
Mērķa grupa:

Cilvēki ar viegliem vai vidējiem psihiskās veselības traucējumiem

Atrašanās vieta:

Spānija

Organizācija: Nosaukums:

FUNDACIÓ ASTRES


Kontaktinformācija (adrese, telefons, e-pasts, mājas lapa)

C/ Riu Cardener-Cantonada Riera de Mus, 17003 Girona, SPAIN Tālr.: (+34) 972214404 Fakss: (+34) 972215399 E-pasts: fundacioastres@fundacioastres.org http://www.fundacioastres.org

Labdarības iestāde

Apraksts:

Projekta galvenais mērķis ir piedāvāt cilvēkiem ar intelektuālās attīstības traucējumiem iespējas mācīties un iegūt pastāvību, vienlaikus sniedzot viņu interesēm atbilstošas brīvā laika pavadīšanas iespējas.
Nodarbības notiek darba dienu un sestdienu pēcpusdienās. Dalība tajās ir brīvprātīga, atkarībā no katra indivīda interesēm.
Aktivitātes ietvaros tiek piedāvātas dažāda veida nodarbības: roku darbi, ķermeņa valoda, teātris, basketbols, futbols. Tiek organizēti arī dažādi svētki.

Atlases kritēriji:
Inovācija:

Parasti cilvēkiem tiek piedāvātas atsevišķas (viena vai divas) nodarbības, taču šis projekts katru dienu piedāvā atšķirīgus pasākumus. Piedāvājot dažādas aktivitātes, tiek attīstītas dažādas prasmes un spējas, tādējādi sasniedzot labākus rezultātus. Aktīva brīvā laika pavadīšana pozitīvi ietekmē cilvēku ar intelektuālās attīstības traucējumiem dzīves kvalitāti.
Personīgā līmenī:
• attīsta pašcieņu, patsāvību, radošumu un pašizpausmes spējas;
• veicina personības pilnveidošanos un izaugsmi.
Sociālā līmenī:
• attīsta saskarsmes prasmes;
• attīsta sociālās prasmes;
• palīdz veidot jaunas attiecības;
• veicina sociālo iekļaušanos.

Efektivitāte:

Viens no piemērotākajiem veidiem, lai veicinātu iekļaušanos vietējā sabiedrībā ir dažādas brīvā laika pavadīšanas aktivitātes dzīves vietā: sportošana ar vietējām komandām, piedalīšanās vietējās nometnēs, iesaistīšanās vietējās organizācijās ir labākais integrācijas veids. Lai arī tas ir skaidri redzams ikdienas darbā, priekšā vēl ir daudz darba, lai šāda pieeja tiktu atzīta par visiem pieņemu.

Izplatīšana:

Informācija par projektu un tā rezultātiem cilvēkiem ar invaliditāti un viņu ģimenes locekļiem tiek sniegta neformālā veidā.

Izmantošana:

Šī pieeja ir piemērota visām organizācijām, kuras strādā ar cilvēkiem ar psihiskās veselības traucējumiem.

Atslēgasvārdi:

vecāki cilvēki, brīvā laika pavadīšana, psihiskās veselības traucējumi




Printēt

A   A   A    
Augsta kontrasta versija





  Meklēt














Šis projekts tiek finansēts ar Eiropas Komisijas atbalstu. Šis paziņojums atspoguļo vienīgi autora uzskatus, un Komisijai nevar uzlikt atbildību par tajā ietvertās informācijas jebkuru iespējamo izlietojumu.