Inicio | Contacto
 Latviski 
 In English 
 Español 
 Catalan 
BASE DE DADES


/ Base de dades / Recerca

Com buscar?



Esculliu un país
Recerca per paraula o part d'una paraula:


Títol:

Suport a infants amb discapacitat de la parla o d’altres tipus, a Valmiera (Letònia)

Target group (s):
Target groups:

infants de preescolar i primària, juntament amb els seus pares/mares

Beneficiaries:

infants de preescolar i primaria, juntament amb els seus pares/mares

Localització:

Latvia

Proveedor: Nom de l’organització:

Ciutat Valmiera 3er jardí d’infància “Sprīdītis” (Valmieras pilsētas 3.pirmsskolas izglītības iestāde “Sprīdītis”)


Dades de contacte (adreça, telèfon, correu electrònic, pàgina web):

Rupniecibas street 29, Valmiera, LV- 4201, Letònia Tel.: (371) 64231434 E-mail: spriditis@valmiera.lv http://www.valmiera.lv/index.php?option=com_content&task=view&id=110&Itemid=476

Governamental

Breu descripció:

Hi ha 9 grups en aquest 3r centre d’educació preescolar de la ciutat de Valmiera, 2 dels quals són grups de teràpies de la parla. Hi ha 2 departaments: 1) el Centre de Teràpia de la Parla i 2) el centre d’entreteniment i desenvolupament infantil.
Al centre hi assisteixen 186 infants amb desordres de la parla. Dels 156 que assisteixen als grups convencionals, 76 mostren diversos tipus de desordres de desenvolupament: 1) desordres de la parla – 33; 2) desordres de la postura i el moviment – 20; 3) desordres somàtics – 18; 4) discapacitat visual – 3; 5) contacte amb la tuberculosi (TBC) – 1.
El jardí d’infància ofereix classes de teràpia de la parla, gimnàstica terapèutica i assistència mèdica.

Criteris de selecció
Innovació:

Els infants de l’escola de preescolar i primària de la zona de Valmiera tenen l’oportunitat d’obtenir ajut professional qualificat per al desenvolupament del llenguatge. Les classes s’organitzen al centre i també en altres institucions a les quals hi assisteixen infants amb discapacitats que no disposen d’un especialista adequat: un terapeuta de la parla. Per aquest casos la institució disposa d’un equipament mòbil i 2 cotxes.

Efectivitat:

Des de la inauguració del Centre de Teràpia del Llenguatge, s’ha proporcionat orientació i teràpia a 1602 infants. Aquells que només tenen desordres menors de pronúncia o llenguatge assisteixen a les classes entre 3 i 8 mesos, però els que tenen discapacitats greus assisteixen a les classes entre 1 i 2 anys.
Per al futur es planegen noves oportunitats de desenvolupament, i per això s’està organitzant una teràpia amb aigua i sorra. Es planeja ampliar l’edifici, amb una piscina de boles i altres equipaments per a la sala sensorial. Tot plegat oferirà moltes més oportunitats de desenvolupament infantil en un entorn creat especialment per a nens i nenes.

Dissemination:

El centre ofereix places de pràctiques a nous professionals, professors i terapeutes de la parla.
Diversos especialistes de diferents països, com ara Suècia, Dinamarca, Itàlia, Anglaterra, Alemanya, Grècia, etc, han visitat el centre. Aquestes reunions van oferir l’oportunitat d’un intercanvi d’experiències entre especialistes.
S’ha desenvolupat una col•laboració més estreta amb diversos centros educatius de preescolar i primària de Letònia, que adopten la pràctica i han establert centres o punts de consulta a les seves respectives ciutats, com és el cas de Cesis. La bona cooperació continua amb els metges i pediatres de la zona. Actualment hi ha també un psicòleg clínic treballant al centre, que diagnostica i ajuda als infants i els seus pares/mares a treballar amb els problemes psicològics. Les activitats de preescolar del “Spriditis” y de tot el Centre es divulguen a Vidzeme TV, la premsa i el web de la ciutat de Valmiera. També s’impremeixen fulletons dissenyats pel centre sobre teràpia del llenguatge i centres d’entreteniment i desenvolupament, que es distribueixen en pràctiques mèdiques, esdeveniments, etc.

Exploitation:

1) Els grups per a infants amb desordres del llenguatge a les escoles convencionals.
2) Integració de nens i nenes amb diverses discapacitats, en grups integradors.
3) Centre de Teràpia del Llenguatge, al qual poden assistir nens i nenes de tota la regió de Vidzeme.
4) Diversos centres educatius de preescolar han adoptat l’experiència de “Spriditis” i altres centres de preescolar a Letònia han obert petits centres de suport.
5) Els experts van rebre formació i van adquirir coneixements i experiència sobre oportunitats d’inclusió educativa a Dinamarca i Alemanya.

Other:

Els infants que realitzen el preescolar a “Spriditis”, ciutat de Valmiera, es beneficien del servei, però també els nens i nenes que no tenen aquesta oportunitat a les seves escoles poden rebre classes extra i assessorament gratuït. S’ofereix assessorament a mares i pares, el treball de la comissió mèdica i pedagògica, la praxis dels professors/-es. Al centre hi ha també una sala de mirall fals que permet als pares/mares observar les classes, participant indirectament i sense interferir en les activitats dels seus fills/-es.
S’ofereix: assessorament pediàtric, un psicòleg clínic i classes amb el professor/-a de parla i desenvolupament físic.
Al centre d’entreteniment i desenvolupament s’ha creat una sala sensorial. Els infants assisteixen al centre un màxim de 4 hores al dia si no hi ha places al centre educatiu de preescolar, o en el cas que els pares no tinguin l’ocasió d’estar amb els seus fills/-es.
A més del personal existent que garanteix les activitats del centre de preescolar, es contracten especialistes addicionals: 3 terapeutes de la parla, 1 metge, 1 professor de desenvolupament físic, un psicòleg clínic uns dies per setmana, 1 mestre/-a de preescolar.

Search criteria:

Educació preescolar, Sprīdītis, Centre de teràpia del llenguatge, ensenyament de primària, discapacitat del llenguatge




Print

A   A   A    
Versió d'alt contrast





  Cerca


El presente proyecto ha sido financiado con el apoyo de la Comisión Europea. Esta comunicación es responsabilidad exclusiva de su autor. La Comisión no es responsable del uso que pueda hacerse de la información aquí difundida.