/ Base de dades / Recerca

Com buscar?



Esculliu un país
Recerca per paraula o part d'una paraula:


Títol:

Model de rehabilitació per a adults joves: recuperar-se d’una malaltia mental

Target group (s):
Target groups:

adults joves que es recuperen d’una malaltia mental

Localització:

Finland

Proveedor: Nom de l’organització:

Associació Central Finlandesa per a la Salut Mental


Dades de contacte (adreça, telèfon, correu electrònic, pàgina web):

Ratakatu 9, 00120 Helsinki, Finlàndia Tel.: (+358) 40 704 2538 Fax: (+358) 9 5657 7333 Email: tiina.johansson@mtkl.fi http://www.mtkl.fi

ONG

Breu descripció:

L’Associació Central Finlandesa per a la Salut Mental és una associació per a persones que pateixen i es recuperen de problemes psiquiàtrics. Posa èmfasi en el dret a una vida plena i digna per a tots. L’Associació Central Finlandesa per a la Salut Mental consta d’unes 190 associacions locals, regionals i nacionals de salut mental de tot el país. Els membres d’aquestes associacions són persones amb experiència personal en problemes mentals i diversos tipus de malalties mentals. També en poden ser membres els familiars de pacients, el personal psiquiàtric i altres voluntaris que vulguin contribuir al treball de la salut mental.
L’Associació ha desenvolupat un model de rehabilitació per a adults joves que es recuperen d’una malaltia mental. Les principals idees pràctiques del model són:
• Combinar diferents mètodes de rehabilitació: cursos, reunions de grup, assesorament individual i gestió de casos, grup per als membres de la família.
• L’objectiu del treball amb els clients va encaminat a l’estudi i el treball
• Cooperar amb la policlínica psiquiàtrica d’Helsinki i amb les Associacions de Famílies que Promouen la Salut Mental

Criteris de selecció
Innovació:

La combinació de diferents mètodes de rehabilitació

Efectivitat:

Hem organitzat tres cursos a Helsinki i hi han assistit 36 persones joves, 34 de les quals han assolit els objetius esmentats al principi. Els dos que no ho van aconseguir va ser perquè alguna causa els ho impedia, per exemple: una malaltia, etc.

Satisfacció:

Hi ha hagut interès i s’ha considerat que el mètode funciona bé, no tan sols segons els joves participants, sinó també segons els professionals.

Exploitation:

El mètode es podria aprofitar més i hi ha volutat perquè sigui així. Es diu que la causa per no fer-ho és el preu, tot i que actualment el preu és menys elevat que en el cas d’altres mètodes.

Search criteria:

Malaltia mental, rehabilitació