Inicio | Contacto
 Latviski 
 In English 
 Español 
 Catalan 
BASE DE DADES


/ Base de dades / Recerca

Com buscar?



Esculliu un país
Recerca per paraula o part d'una paraula:


Títol:

Integració d’infants amb discapacitat intel•lectual a l’escola de primària More

Target group (s):
Target groups:

nenes i nens amb discapacitat intel•lectual

Beneficiaries:

nens i nenes amb discapacitat intel•lectual, així com mares i pares, educadors i altres alumnes

Localització:

Latvia

Proveedor: Nom de l’organització:

Escola de Primària More


Dades de contacte (adreça, telèfon, correu electrònic, pàgina web):

Siguldas iela 10, Mores pagasts, Siguldas novads, Rīgas raj., LV 2170, LETÒNIA Tel.: (371) 64147217 E-mail: moressk@inbox.lv

Governamental

Breu descripció:

Entre 2006 i 2008, amb el recolzament del pressupost estatal del Fons Social Europeu i el comtat de Sigulda, es va implantar un projecte en dues parts: “Integració de nenes i nens amb discapacitat intel•lectual a l’escola de primària More”. L’objectiu general del projecte és la integració a la societat de nenes i nens amb necessitats especials, del comtat de Sigulda i els seus voltants, disminuint la seva exclusió social i facilitant el desenvolupament dels recursos humans. L’objectiu directe és la integració de nens i nenes amb discapacitat intel•lectual a l’escola de primària More, creant un entorn d’aprenentatge adequat.
Al projecte es van establir 4 classes especials de nivells educatius A/B i C, de infants amb discapacitat intel•lectual a l’escola de primària More. Aquests nens i nenes havien estat fins llavors en escoles especials. Gràcies a la implantació ben reeixida del projecte, 18 nens i nenes de Sigulda amb discapacitat intel•lectual tenen l’oportunitat d’educar-se en una escola integral. S’han elaborat nous mètodes i programes d’aprenentatge interactiu, oferint l’oportunitat, a nens i nenes amb discapacitats intel•lectuals, guanyar habilitats i coneixements, rebre recolzament psicològic i interactuar amb altres infants de la seva edat.
Els mètodes d’aprenentatge desenvolupats pels mestres de la More són pràctics i aplicables a d’altres escoles semblants. L’escola integrada ofereix l’oportunitat a nenes i nens d’aprendre i viure prop de casa seva, i durant el curs no se’ls separa de les seves famílies, cosa que sol passar si l’infant va a una escola especial, lluny de casa. Això permet als pares implicar-se activament en l’aprenentatge i el procés de creixement.
La implantació del projecte ha salvat del tancament l’escola More, que estava a punt de tancar per manca d’estudiants, i ha proporcionat l’oportunitat als professors de mantenir els llocs de treball. Els professors han adquirit la qualificació i experiència adequades treballant amb infants amb discapacitat intel•lectual i això ha augmentat les seves competències al mercat laboral.
Tots els infants de l’escola More han guanyat experiència en interacció social, cosa que ha facilitat la seva capacitat d’entendre i aceptar els altres tal com són, fins i tot si són diferents.

Criteris de selecció
Innovació:

L’escola More és un dels pocs centres educatius que ofereix a nenes i nens amb discapacitat intel•lectual l’oportunitat d’educar-se en una escola regular.

Efectivitat:

Els beneficis del projecte es poden aprofitar al final del projecte. El pla de desenvolupament del comtat de Sigulda per a 2007-2009 defineix molts objectius envers la integració social de persones amb discapacitat. El resultat és que s’ha plantejat una tercera ronda del projecte per ampliar l’abast dels programes educatius que ofereix l’escola More, incloent-hi cursos més avançats, centrant-se en les habilitats necessàries per a una vida independent: llar, tecnologia i estudis socials. Es va dur a terme un estudi amb 76 famílies que han criat fills o filles amb discapacitat a Sigulda. Aquest estudi va demostrar que a les famílies els agradaria tenir la possibilitat que els joves continuessin amb l’educació i poguéssin adquirir una professió al mateix comtat.

Satisfacció:

L’estudi va mostrar que l’oportunitat d’educar en una escola propera ajuda les famílies a estalviar temps i recursos financers, ja que no han de gastar tants diners i tant de temps en transport escolar. Això els permet utilitzar aquest temps i aquests diners de manera més útil: més temps de qualitat plegats, temps per buscar feina i per tornar a treballar... Les mares i els pares valoren també molt positivament la cooperació amb els mestres i la seva dedicació, ja que han notat millores notables de desenvolupament en els seus fills i filles durant el procés d’aprenentatge.

Dissemination:

Àmplia divulgació dels resultats del projecte als mitjans locals. Es va produir un material informatiu sobre les experiències viscudes durant la implantació del projecte, per a la seva distribució.

Exploitation:

El material informatiu sobre les experiències viscudes durant el projecte es va distribuir en ONGs del comtat de Sigulda, escoles i centres mèdics. La informació es va difondre també en universitats i en altres municipis durant les visites d’estudi.

Search criteria:

Escola de primària More, integració, infants amb discapacitat intel•lectual




Print

A   A   A    
Versió d'alt contrast





  Cerca


El presente proyecto ha sido financiado con el apoyo de la Comisión Europea. Esta comunicación es responsabilidad exclusiva de su autor. La Comisión no es responsable del uso que pueda hacerse de la información aquí difundida.