/ Base de dades / Recerca

Com buscar?



Esculliu un país
Recerca per paraula o part d'una paraula:


Títol:

Maleta d’integració per a infants amb necessitats especials

Target group (s):
Target groups:

mestres d’escoles integrals que traballen amb infants amb necessitats especials i dificultats d’aprenentatge

Beneficiaries:

infants amb necessitats especials i dificultats d’aprenentatge, les seves famílies i els seus mestres

Localització:

Latvia

Proveedor: Nom de l’organització:

Associació “Education Initiative centre” (Centre d’iniciatives educatives)


Dades de contacte (adreça, telèfon, correu electrònic, pàgina web):

Rīgas street 216b, Jēkabpils, LV- 5202, Letònia Tel.: 65235635 Email: info@iic.lv Lloc web: www.iic.lv

ONG

Breu descripció:

Objectiu: facilitar la integració d’infants amb necessitats especials al sistema educatiu, oferint els coneixements i habilitats necessaris per tal que les/els mestres puguin donar suport al desenvolupament cognitiu d’aquests infants, implantant la teoria del desenvolupament cognitiu de Neubourg i l’experiència pràctica de Noruega, i així recolzar també la cooperació entre mestres letons i noruegs i promoure la tasca de tutories específiques a l’educació.
Activitats principals: seminaris, tallers creatius, consultes, intercanvi d’experiències. Les activitats es van organitzar en diverses escoles per tal de maximitzar la interacció entre mestres i experimentar l’intercanvi. Al programa de tutories es van realitzar una sèrie de consultes, cara a cara i a distància, juntament amb una observació del treball a classe i suggeriments per a la feina futura. Es van organitzar sessions regulars de feedback.

Criteris de selecció
Innovació:

1. Gran oportunitat per als/les mestres de familiaritzar-se amb una nova metodologia per al desenvolupament cognitiu en infants amb necessitats especials; també per ensenyar a mares i pares a donar suport als seus fills i filles en l’aprenentatge a casa.
2. Cada participant va crear la seva pròpia caixa d’eines per utilitzar-la llavors en el treball amb nenes i nens amb necessitats especials i les seves famílies.
4. Les sessions de tutoria especialitzada cara a cara han demostrat ser molt importants, ja que aquest tipus de col•laboració encara no s’havia utilitzat a les escoles.

Efectivitat:

Al final del projecte, mestres i tutors/-es de 15 escoles de Letònia, seguint les directrius de la metodologia M. Neubourg, han inclòs a les seves classes i estan treballant amb 261 infants amb necessitats especials i dificultats d’aprenentatge. Es preveu que aquestes escoles inscriguin nous alumnes amb necessitats especials per al curs 2009-2010.

Satisfacció:

Heus ací unes quantes cites extretes dels formularis d’avaluació després dels seminaris i les jornades de treball:
- Les/els mestres han millorat les seves capacitats professionals
- Va ajudar el fet d’aprendre a dominar una nova metodologia i obtenir informació sobre la base de les tutories especialitzades en centres educatius.
- A les consultes, es van rebre respostes a preguntes que no havien quedat clares
- S’ha reforçat la confiança en la importància de l’educació inclusiva en escoles integrals
- S’ha proporcionat suport psicològic i s’ha estimulat el treball més directe amb l’alumne utilitzant nous coneixements
Els tutors han establert una col•laboració regular amb mares i pares, han ofert informació a les juntes i associacions de mares i pares sobre el procés d’ensenyament segons el mètode M. Neubourg, han assesorat a mares i pares sobre les possibilitats d’un ensenyament diferent per als seus fills i filles.

Dissemination:

Del 12 al 14 de juliol de 2010 hi haurà a Riga un congrés internacional sobre educació inclusiva: “Education Approaches for Children and Youth with Special Education Needs” (Enfocaments educatius per a infants i jovent amb necessitats educatives especials). L’organitza la Divisió internacional d’educació especial i serveis (DISES), el Council for Exceptional Children – CEC (Consell per a infants excepcionals) www.cec.sped.org , la International Step by Step Association – ISSA (Associació internacional pas a pas), www.issa.nl i el Centre d’iniciatives educativas.

Exploitation:

S’ha desenvolupat una col•laboració a llarg termini amb tots els participants del projecte.

Search criteria:

Educació, inclusió, desenvolupament cognitiu segons el mètode M.Neubourg, tutor especialitzat, tutories especialitzades