/ Base de dades / Recerca

Com buscar?



Esculliu un país
Recerca per paraula o part d'una paraula:


Títol:

Centre de suport a iguals per al desenvolupament d’habilitats socials i rehabilitació professional de les persones amb discapacitat o discapacitat imminent

Target group (s):
Target groups:

persones amb discapacitat

Beneficiaries:

persones amb discapacitat

Localització:

Latvia

Proveedor: Nom de l’organització:

Organització de cooperació de persones amb necessitats especials “Sustento”


Dades de contacte (adreça, telèfon, correu electrònic, pàgina web):

Nīcgales street 26, Rīga, LV-1035, LETÒNIA Tel.: (+371) 67590437 Email: sustento@sustento.lv Lloc web: www.sustento.lv

ONG

Breu descripció:

La idea del projecte és desenvolupar grups de suport a iguals, permetent rebre suport dels companys i facilitant la integració de les persones amb discapacitat a la vida social i el mercat laboral. També es va establir un programa d’actualització/millora de les habilitats socials i es van formar líders de grups de suport. El centre de suport té ja 7 punts de suport en altres organitzacions, que han ajudat a més de 1000 persones. Més de 200 persones participen als grups de suport.

Criteris de selecció
Innovació:

La idea del recolzament entre iguals s’ha implantat a Letònia per primera vegada, oferint la possibilitat de discutir qüestions amb professionals que ofereixen ajut i que poden entendre plenament la situació. Les persones amb discapacitat o discapacitat imminent tenen l’oportunitat de rebre ajut en una àrea específica, ja que el centre de suport ofereix consultes i grups de suport sobre diverses malalties per a les persones afectades i les seves famílies.

Efectivitat:

En tan sols un any es va proporcionar suport 4700 vegades. Una mitjana de 100 persones al mes han rebut suport. 52 membres de grups de suport i clients de punts de suport s’han incorporat al treball voluntari. Aquest servei ha estat registrat al registre del servei social. El programa formatiu del centre de suport ha estat autoritzat a l’ajuntament de Riga.

Dissemination:

Informació sobre el centre de Suport i els punts de Suport en webs d’organitzacions participants, distribució de fulletons informatius, moltes notícies publicades en diaris, històries de televisió.

Exploitation:

Ja hi ha 7 organitzacions involucrades en el treball en xarxa dels centres de suport, i hi ha plans per a una futura ampliació d’aquest treball en xarxa.

Search criteria:

Persones amb discapacitat, grups de suport, centres de suport