Inicio | Contacto
 Latviski 
 In English 
 Español 
 Catalan 
BASE DE DADES


/ Base de dades / Recerca

Com buscar?



Esculliu un país
Recerca per paraula o part d'una paraula:


Títol:

Som part de la societat!

Target group (s):
Target groups:

persones amb discapacitat auditiva

Beneficiaries:

persones amb discapacitat auditiva

Localització:

Latvia

Proveedor: Nom de l’organització:

Associació letona de sords (LAD)


Dades de contacte (adreça, telèfon, correu electrònic, pàgina web):

Elvīras street 19, Rīga, LV-1083, LETÒNIA Tel.: 67471575 Email: lns@lns.lv Lloc web: www.lns.lv

ONG

Breu descripció:

L’objectiu del projecte (implantat en dues parts) és reintegrar persones sordes aïllades, a la comunitat dels sords i a la societat en general, motivar el seu retorn al mecat laboral i resoldre els seus problemes socioeconòmics independentment, per tal que disminueixi la seva exclusió social i la tensió a la societat de les persones sordes.
El programa de motivació va ajudar a motivar persones sordes per continuar amb la formació o l’ocupació. El programa incloïa activitats temàtiques (treball, professions, psicologia), lectura col•lectiva de diaris i revistes, visites d’estudis a escoles i reunions amb estudiants sords, cursos informàtics, classes nocturnes i discussions i concursos. Totes les activitats es van dur a terme en el llenguatge del signes. A la segona etapa del projecte, es van ampliar les activitats amb tallers creatius “Fés-ho, tu pots” (intercanvi d’experiències, reunions amb empresaris sords i mestres artesans sords); discussions “Treball. Problemes. Solucions” (renions amb el servei d’ocupació i amb treballadors de serveis socials), visites d’estudi a empreses que donen ocupació a persones sordes; programa de moderació mòbil “Fons de la UE per a persones sordes”; es van organitzar històries de notícies a Internet en la llengua dels signes i cursos d’escriptura.

Criteris de selecció
Innovació:

L’associació LAD va utilitzat l’oportunitat única d’implantar un projecte de motivació i activitats per tal que una part ignorada de la societat torni a la vida social: les persones sordes. La LAD va oferir una sèrie d’activitats que cap organització de Letònia havia ofert fins al moment. El projecte va tenir un efecte multiplicador important a Letònia.

Efectivitat:

La primera etapa del projecte va involucrar més de 12000 persones sordes, incloent-hi 135 persones que s’hi van involucrar per primera vegada, enfortint així la societat de persones sordes de Letònia. El resultat fou que va augmentar la consciència, entre les persones sordes, sobre aspectes sociopolítics del país, va disminuir el seu comportament antisocial, es va incrementar la motivació per tornar al mercat laboral: 197 participants han començat a treballar.
A la segona fase del projecte, 5293 persones van participar als esdeveniments del projecte. El resultat va ser que 1080 persones van començar a treballar.

Search criteria:

Programa de motivació, persones sordes




Print

A   A   A    
Versió d'alt contrast





  Cerca


El presente proyecto ha sido financiado con el apoyo de la Comisión Europea. Esta comunicación es responsabilidad exclusiva de su autor. La Comisión no es responsable del uso que pueda hacerse de la información aquí difundida.