Inicio | Contacto
 Latviski 
 In English 
 Español 
 Catalan 
BASE DE DADES


/ Base de dades / Recerca

Com buscar?



Esculliu un país
Recerca per paraula o part d'una paraula:


Títol:

Escola de primària de Kalsnava: escola per a la igualtat de drets i oportunitats

Target group (s):
Target groups:

alumnes de 1er a 9è curs i les seves mares i pares

Beneficiaries:

infants amb necessitats especials, les mares i pares, alumnes, mestres, municipi, empresaris i altres persones involucrades en el procés educatiu.

Localització:

Latvia

Proveedor: Nom de l’organització:

Escola de primària de Kalsnava, al comtat de Madona


Dades de contacte (adreça, telèfon, correu electrònic, pàgina web):

Vesetas iela 6, p. n. Jaunkalsnava, Kalsnavas pagasts, Madonas novads, LV- 4860, Letònia Tel.: 64807640 Email: kalsnsk@inbox.lv Lloc web: www.kalsnavaspamatskola.lv

Governamental

Breu descripció:

Hi ha 176 alumnes a l’escola de primària de Kalsnava, al comtat de Madona, 6 dels quals tenen necessitats especials. Una de les prioritats del director de l’escola és donar suport a cada alumne, oferint a nenes i nens amb necessitats especials l’oportunitat d’anar a una escola integral, per aprendre amb altres infants de la seva edat i participar en activitats fora de l’escola. L’escola està implantant un programa d’ensenyament de primària i un programa educatiu especial de primària per a alumnes amb trastorns de desenvolupament mental. L’escola té 24 mestres, dels quals 10 s’han capacitat per al treball amb infants amb discapacitat. També hi ha un terapeuta de la parla, un psicòleg, un treballador social i, periòdicament, psicoterapeutes que treballen amb infants de nivell “C”.
El 2004 es van fer les primeres passes envers la integració.

Criteris de selecció
Innovació:

Un dels principals objectius de l’escola primària de Kalsnava és donar suport a mares i pares que volen tenir una oportunitat d’educar els seus fills/-es a prop de casa. Per tal de facilitar la integració i inclusió, a l’inici de l’any escolar s’estableixen: un pla educatiu individual, un estudi i plans d’assoliment, amb la col•laboració de mares i pares, del metge de capçalera, el psicòleg i els/les mestres. Cada alumne amb necessitats especials té cada dia les màximes possibilitats de participar en classes adequades a les seves capacitats. També participen en activitats extraescolars i activitats municipals i de l’escola. Al programa associatiu de Comenios, dos nens especials, els seus pares i mestres van visitar una escola semblant a Turquia.
L’escola està implicada activament al projecte finançat pel programa de beques de Noruega/AEE “maleta d’integració per a infants amb necessitats especials”. Tothom que hi estigui interessat, està convidat a veure com es dur a terme el procés educatiu, a la pràctica.

Efectivitat:

El fet de veure el primere infant que es va incorporar a l’escola va donar esperances a altres mares i pares de veure els seus fills i filles a l’escola a prop de casa. El 2007 es va donar suport a una petició de pares i mares i es va autoritzar un programa de nivell “c”. 10 mestres van adquirir la capacitació amb una formació. El municipi de Kalsnava va finançar una reforma adequada de l’escola.
Es van assolir tan bons resultats gràcies a la bona entesa i la cooperació entre mares i pares, la direcció de l’escola, mestres i el municipi. El resultat és que ja hi ha 6 alumnes amb necessitats especials que tenen l’oportunitat d’anar a escola.

Dissemination:

Encara hi ha moltes idees per desenvolupar futurament, després de cinc anys de treball. El 2007, l’escola de primària de Kalsnava va rebre el certificat “escola per a la igualtat de drets i oportunitats, 2006” per l’exemple positiu i la iniciativa d’integrar infants amb discapacitat a l’escola regular. La nostra mestra Ilze Stikāne fou nombrada per al premi “Orgull de Letònia 2007” per atrevir-se a treballar per la integració d’un infant especial a l’escola.

Search criteria:

Escola de primària de Kalsnava, Comenius




Print

A   A   A    
Versió d'alt contrast





  Cerca


El presente proyecto ha sido financiado con el apoyo de la Comisión Europea. Esta comunicación es responsabilidad exclusiva de su autor. La Comisión no es responsable del uso que pueda hacerse de la información aquí difundida.