Sākumlapa | Kontakti
 Latviski 
 In English 
 Español 
 Catalan 
DATU BĀZE


/ Jaunumi / Projekta ietvaros notikušas apmācības profesionāļiem

Projekta ietvaros notikušas apmācības profesionāļiem

26.05.2009.

No 11.-15. Maijam projekta  „Mācību Laboratorija - integrācijai” ietvaros Žironas reģionā Spānijā notika apmācības profesionāļiem, kas strādā ar cilvēkiem ar invaliditāti. Apmācībās piedalījās 18 dalībnieki no Latvijas, Lielbritānijas un Spānijas, kas pārstāvēja 12 dažādas organizācijas. Apmācības vadīja starptautiska komanda: Dace Rodziņa (Invalīdu un viņu draugu apvienība „Apeirons”, Latvija), Pippa Cann (Point Europa, Lielbritānija) un Maria Pallisera (Žironas Universitāte, Spānija).

Apmācību pirmajā dienā apmācību dalībnieki iepazinās savā starpā, kā arī iepazina  projektu un tā rezultātus. Tika demonstrēta projekta ietvaros sagatavotā filma par labajiem piemēriem cilvēku ar invaliditāti integrācijas jomā, dažādas motivācijas programmas, kā arī notika diskusija par cilvēku ar invaliditāti tēlu sabiedrībā un izpratnes atšķirībām dažādās valstīs. Otrā diena tika veltīta nodarbinātības tēmai, apskatot cilvēku ar invaliditāti integrācijas darba tirgū piemērus un metodes projekta dalībvalstīs, kā arī dalībnieki apmeklēja Atbalstītā darba centru Tresc Žironā. Trešajā dienā dalībnieki iepazina dažādus risinājumus cilvēku ar invaliditāti integrācijai izglītības aktivitātēs, kā arī labos piemērus no Spānijas un Lielbritānijas.

Kā savā noslēdzošajā runā atzina „Point Europa” (Lielbritānija) trenere Pippa Cann „Šīs apmācības bija ļoti noderīgas, lai veidotu kontaktus, iepazītu jaunus cilvēkus, uzzinātus par jaunām un citādākām integrācijas iespējām un dalītos labajā pieredzē!”

Pēc apmācībām Liepājas Neredzīgo biedrības pārstāve un apmācību dalībniece Daiga Bindere, daloties pieredzē par apmācību programmu, uzsvēra, ka „Ļoti vērtīgi bija uzklausīt katras valsts pieredzi invalīdu nodarbinātības veicināšanā. Mērķis mums visiem ir viens, risināšanas ceļi atšķirīgi. Protams, labi ja ir valsts finansiālais atbalsts tam visam, jo tad paveras daudz plašākas iespējas. Taču, apzināmies, ka šis ir tas ceļš, pa kuru mums būs jāiet. Interesanti bija uzzināt Lielbritānijas pārstāvju atziņas par kvotu sistēmu invalīdu nodarbinātībā - viņi brīdināja, lai mēs neejam šo ceļu, jo tas nedarbojas. Vērtīgi bija uzzināt arī par atbalstošo darbu Lielbritānijā, par centriem neatkarības veicināšanai, brīvā laika aizpildīšanai. Atbalstītā darba centrs TRESC (Spānija) - par atbalstošo darbu, par praktisko darbību darba iemaņu apguvē. Jaunums bija tas, ka vairs netiek runāts par integrāciju, bet jau par iekļaušanu, kas ir pakāpi augstāk!”

Ar apmācību materiāliem varat iepazīties projekta mājaslapas sadaļā Mācību programmas un materiāli

 



Atpakaļ ...
Printēt

A   A   A    
Augsta kontrasta versija





  Meklēt














Šis projekts tiek finansēts ar Eiropas Komisijas atbalstu. Šis paziņojums atspoguļo vienīgi autora uzskatus, un Komisijai nevar uzlikt atbildību par tajā ietvertās informācijas jebkuru iespējamo izlietojumu.