/ Jaunumi / Sabiedrības integrācijas fonds aicina iesniegt pieteikumus Sabiedrības vienotības balvai

Katru gadu, nu jau septīto reizi pēc kārtas, Sabiedrības integrācijas fonds (SIF) pasniedz Sabiedrības Vienotības balvu – godalgu cilvēkam vai organizācijai, kas pelnījusi pateicību par savu darbu sabiedrības integrācijas jomā. SIF aicina aktīvi iesūtīt pieteikumus par tiem labajiem cilvēkiem un organizācijām, ko pazīstat un kas ikdienā nesavtīgi strādā, lai vide un sabiedrība apkārt kļūtu vienotāka, iecietīgāka un cilvēcīgāka. Šī ir iespēja sabiedrībai uzzināt par cilvēkiem, kas palīdz citiem justies piederīgiem mūsu straujo pārmaiņu skartajā sabiedrībā.

Vienotības balva tika izveidota 2002. gadā ar mērķi pateikties tiem cilvēkiem un organizācijām, kas ar savu darbu sekmējušas saliedētākās un humānākās sabiedrības veidošanos. Ar sabiedrības integrāciju Latvijā SIF saprot gan etnisko integrāciju, kas nozīmē Latvijā dzīvojošo dažādu tautību ciešāku integrāciju Latvijas sabiedrībā, gan sociālo integrāciju jeb sociālās atstumtības mazināšanu. Jau otro gadu Sabiedrības Vienotības balvas mērķis ir uzteikt veikumu ne tikai sabiedrības integrācijas, bet arī iecietības jomā, tādējādi vēlreiz akcentējot tolerances un dažādības problēmjautājumus mūsu valstī, īpaši pasakoties tiem cilvēkiem un organizācijām, kas nesavtīgi strādā iecietīgākas sabiedrības veidošanai.

Sabiedrības Vienotības balva šo gadu laikā pasniegta 18 cilvēkiem un organizācijām gan par veikumu visas valsts mērogā, gan par veikumu vienas pašvaldības vai vienas organizācijas mērogā. Ar balvas piešķiršanu SIF vēlas akcentēt laureātu vērtību pasauli un to, kas motivējis cilvēkus strādāt sabiedrības integrācijai. Motivācija darīt labu līdzcilvēkiem, savam pagastam, novadam, pilsētai vai valstij, motivācija palīdzēt nelaimē nokļuvušajiem citur pasaulē ir tas gara spēks, ko SIF vēlas cildināt. Ar Sabiedrības vienotības balvas pasniegšanu Fonds cer šo gara spēku stiprināt, aizraujot arī citus sekot Balvas laureātu piemēram.

SIF aicina ikvienu pacelt acis un palūkoties sev apkārt - iespējams, cilvēks vai organizācija, kuras darbs humānākas pasaules veidošanā balstīts uz patiesu un cilvēcisku vērtību sistēmu, ir tieši Jums blakus!

Ja zināt šādus cilvēkus vai organizācijas, ka arī domājat, ka citiem par to jāuzzina, lūdzu, dariet to zināmu mums!

Vienotības balvas nolikums un pieteikuma forma atrodama Sabiedrības integrācijas fonda mājas lapā www.lsif.lv, sadaļā – Vienotības balva.

SIF vēlas atrast šos cilvēkus un organizācijas un pateikties viņiem.

Pieteikumu iesūtīšanas termiņš ir 2009.gada 15.oktobris!

 

Rakstu sagatavoja:

Ilona Stalidzāne

Sabiedrisko attiecību speciāliste

Sabiedrības integrācijas fonds

E-pasts: ilona.stalidzane@lsif.lv

Tālr.: 67078211, 26443335



Atpakaļ ...