Sākumlapa | Kontakti
 Latviski 
 In English 
 Español 
 Catalan 
DATU BĀZE


/ Jaunumi / Nosaukts konkursa cilvēku ar invaliditāti integrācijai “Mēs esam stipri” otrais finālists

Par konkursa „Mēs esam stipri” otro finālistu izvirzīta Liepājas Neredzīgo biedrība ar izveidoto rehabilitācijas centru „Dzīves skola”.

Rehabilitācijas centrs „Dzīves skola” ir izveidots, lai sniegtu atbalstu un sociālo rehabilitāciju personām ar redzes un cita veida invaliditāti, veicinātu invalīdu sociālo prasmju apguvi, integrāciju sabiedrībā un atgriešanos darba tirgū, atjaunotu vai uzlabotu viņu sociālās funkcionēšanas spējas, kā arī popularizētu universālā dizaina principu atpazīstamību un ieviešanu.

No labā piemēra pieteikuma: „Centrs „Dzīves skola” šobrīd ir atbalsta punkts tam, lai tālu no pilsētas dzīvojošie cilvēki ar redzes un cita veida invaliditāti varētu saņemt sociālās rehabilitācijas pakalpojumus Liepājas Neredzīgo biedrībā. „Dzīves skolā” cilvēki uzturas 1 vai 2 mēnešus, viņu uzturēšanos apmaksā pašvaldība vai tiek piesaistīti projektu līdzekļi. Šajā laikā viņiem, atbilstoši funkcionālajām spējām, tiek izstrādāti un īstenoti individuālie sociālās rehabilitācijas plāni. Sadarbībā ar citām institūcijām, personas ar invaliditāti tiek konsultētas par iespējām saņemt savlaicīgu un konkrētajai vajadzībai atbilstošu sociālo palīdzību un atbalstu. Nodarbību laikā tiek apgūtas dažādas dzīves prasmes un attīstītas individuālās spējas ar mērķi, uzlabot personas dzīves kvalitāti. Dzīvskolnieki apgūst datora lietošanu, Braila rakstu, mācās orientēties ar balto spieķi, pīt klūdziņu izstrādājumus, apgūst makramē tehniku, papildina kulinārās prasmes. Ar viņiem daudz tiek runāts – par dzīvi, par pagātni, par nākotnes plāniem, notiek diskusijas – ko var un nevar cilvēks ar invaliditāti, vai ir jēga vispār kaut ko mainīt savā dzīvē. Bieži vien šiem cilvēkiem ir jānotic vispirms pašiem sev, ka viņi patiešām spēj izdarīt daudz! „

Vairāk par Liepājas Neredzīgo biedrības darbu www.redzigaismu.lv

Konkursa žūrija vēl turpina darbu. Nākošie finālisti, kopā pieci, tiks nosaukti šīs un nākošās nedēļas laikā. Konkursa uzvarētājs tiks nosaukts oktobra beigās apbalvošanas pasākumā, kurā aicināti piedalīties visi konkursa pretendentu pieteicēji un pretendenti.

Sekojiet informācijai projekta mājas lapā www.tavanakotne.eu un laikrakstā „Neatkarīgā Rīta Avīze”. Pilns pieteikto piemēru saraksts atrodams projekta mājas lapā www.tavanakotne.eu

Konkursa informatīvais atbalstītājs: Neatkarīgā Rīta Avīze.

 



Atpakaļ ...
Printēt

A   A   A    
Augsta kontrasta versija





  Meklēt














Šis projekts tiek finansēts ar Eiropas Komisijas atbalstu. Šis paziņojums atspoguļo vienīgi autora uzskatus, un Komisijai nevar uzlikt atbildību par tajā ietvertās informācijas jebkuru iespējamo izlietojumu.