Sākumlapa | Kontakti
 Latviski 
 In English 
 Español 
 Catalan 
DATU BĀZE


/ Jaunumi

Projekta noslēguma pasākums Spānijā 20.novembrī
Atnāciet uzziniet par labākajiem piemēriem darbā ar cilvēkiem ar invaliditāti projekta "Mācību laboratorija integrācijai"noslēguma pasākumā Spānijā (Žironā) 20.novembrī laikā no 17 00 - 20 00.
Skatīt vairāk ...
Sadaļā "Galerija" apskatāmas noslēguma pasākuma bildes!
Paldies visiem, kas piedalījās piektdienas noslēguma pasākumā! Sadaļā galerijas varat apskatīt daļu no pasākuma bildēm.
Skatīt vairāk ...
Par konkursa "Mēs esam stipri" uzvarētāju kļūst Liepājas Neredzīgo biedrība
30.10.2009.
Labo piemēru konkursā cilvēku ar invaliditāti integrācijai „Mēs esam stipri” par uzvarētāju kļuvusi Liepājas Neredzīgo biedrība ar izveidoto rehabilitācijas centru „Dzīves skola”.
Skatīt vairāk ...
Ielūdzam uz konkursa „Mēs esam stipri” noslēguma semināru un apbalvošanas pasākumu 30.oktobrī
26.10.2009.
Ielūdzam Jūs un citus Jūsu organizācijas pārstāvjus uz labo piemēru konkursa cilvēku ar invaliditāti integrācijai „Mēs esam stipri” noslēguma semināru un apbalvošanas pasākumu 2009. gada 30. oktobrī, Spīķeru koncertzālē, Maskavas ielā 4, korp. 2/3, Rīgā
Skatīt vairāk ...
Piektais konkursa cilvēku ar invaliditāti integrācijai “Mēs esam stipri” finālists
26.10.2009.
Par konkursa „Mēs esam stipri” piekto finālistu izvirzīta Velku biedrība ar projektu „Taktilās stimulācijas programma – speciālās izglītības atbalsta metode”.
Skatīt vairāk ...
Nosaukts konkursa cilvēku ar invaliditāti integrācijai “Mēs esam stipri” ceturtais finālists
24.10.2009.
Par konkursa „Mēs esam stipri” ceturto finālistu izvirzīta Biedrība "Organizācija cilvēkiem ar intelektuālās attīstības traucējumiem "Saule" ar projektu „Es gatavojos strādāt.
Skatīt vairāk ...
Nosaukts konkursa cilvēku ar invaliditāti integrācijai “Mēs esam stipri” trešais finālists
22.10.2009.
Par konkursa „Mēs esam stipri” trešo finālistu izvirzīta Latvijas Nedzirdīgo savienība ar projektu „Mēs - sabiedrības daļa -1” un „Mēs - sabiedrības daļa - 2”.
Skatīt vairāk ...
Nosaukts konkursa cilvēku ar invaliditāti integrācijai “Mēs esam stipri” otrais finālists
15.10.2009.
Par konkursa „Mēs esam stipri” otro finālistu izvirzīta Liepājas Neredzīgo biedrība ar izveidoto rehabilitācijas centru „Dzīves skola”.
Skatīt vairāk ...
Sabiedrības integrācijas fonds aicina iesniegt pieteikumus Sabiedrības vienotības balvai
08.10.2009.
Katru gadu, nu jau septīto reizi pēc kārtas, Sabiedrības integrācijas fonds (SIF) pasniedz Sabiedrības Vienotības balvu – godalgu cilvēkam vai organizācijai, kas pelnījusi pateicību par savu darbu sabiedrības integrācijas jomā. SIF aicina aktīvi iesūtīt pieteikumus par tiem labajiem cilvēkiem un organizācijām, ko pazīstat un kas ikdienā nesavtīgi strādā, lai vide un sabiedrība apkārt kļūtu vienotāka, iecietīgāka un cilvēcīgāka. Šī ir iespēja sabiedrībai uzzināt par cilvēkiem, kas palīdz citiem justies piederīgiem mūsu straujo pārmaiņu skartajā sabiedrībā.
Skatīt vairāk ...
Noskaidrots konkursa cilvēku ar invaliditāti integrācijai “Mēs esam stipri” pirmais finālists
07.10.2009.
Ar žūrijas vienbalsīgu lēmumu ir noskaidrots pirmais konkursa „Mēs esam stipri” finālists. Tā ir biedrības „Mēs saviem bērniem” deju grupa „Mazais cilvēciņš” no Madonas novada, kas jau daudzus gadus kopā darbojas, palīdz cits citam un kopā atpūšas. Konkursam pieteiktais projekts nosaukts „Darīsim visas lietas un visu kopā!
Skatīt vairāk ...
Skatieties filmu par cilvēku ar invaliditāti integrāciju TV 24
25.09.2009.
Projekta laikā sagatavotā dokumentālā filma par cilvēku ar invaliditāti integrāciju Latvijā, Spānijā un Lielbritānijā tiks rādīta svētdien, 27.septembrī TV 24 ar vairākiem atkārtojumiem visas dienas garumā. Filmu var redzēt arī TV kanāla interneta mājas lapā www.tv24.lv
Skatīt vairāk ...
Konkursam cilvēku ar invaliditāti integrācijai “Mēs esam stipri” pieteikti vairāk nekā 60 labie piemēri
17.09.2009.
Invalīdu un viņu draugu apvienības „Apeirons” sadarbībā ar SIA „Comperio” izsludinātajā konkursā iesniegti 64 labās prakses piemēri cilvēku ar invaliditāti integrācijai izglītībā, nodarbinātībā un sabiedriskā dzīvē.
Skatīt vairāk ...
Tikai šodien vēl var iesniegt pieteikumus labo piemēru konkursam cilvēku ar invaliditāti integrācijai “Mēs esam stipri”
Invalīdu un viņu draugu apvienība „Apeirons” sadarbībā ar SIA „Comperio” jūnijā izsludināja konkursu, kura mērķis ir apzināt un popularizēt labās prakses piemērus cilvēku ar invaliditāti integrācijai izglītībā un nodarbinātībā. Konkursa pieteikumus var iesniegt līdz 2009.gada 16.septembrim.
Skatīt vairāk ...
Īsfilma par cilvēku ar invaliditāti integrāciju tagad arī DVD formātā
27.08.2009.
Projekta „Mācību laboratorija - integrācijai” ietvaros uzņemtā īsfilma par cilvēku ar invaliditāti integrāciju izglītībā un nodarbinātības sfērā tagad pieejama arī DVD formātā un skatāma arī portālā Youtube.
Skatīt vairāk ...
Izsludināts labo piemēru konkurss cilvēku ar invaliditāti integrācijai "Mēs esam stipri”
11.06.2009.
Invalīdu un viņu draugu apvienība „Apeirons” sadarbībā ar SIA „Comperio” organizē konkursu, kura mērķis ir apzināt un popularizēt labās prakses piemērus cilvēku ar invaliditāti integrācijai izglītībā un nodarbinātībā. Konkursa pieteikumus var iesniegt līdz 16.09.2009
Skatīt vairāk ...
Notiks īsfilmas par cilvēku ar invaliditāti integrāciju pirmizrāde
02.06.2009.
Projekta „Mācību laboratorija - integrācijai” ietvaros uzņemta īsfilma par cilvēku ar invaliditāti integrāciju izglītībā un nodarbinātības sfērā. Tās starptautiskā pirmizrāde notika 12.maijā projekta ietvaros organizēto apmācību laikā Spānijā, bet Latvijas pirmizrāde notiks 10.jūnijā.
Skatīt vairāk ...
Projekta ietvaros notikušas apmācības profesionāļiem
26.05.2009.
Apmācību pirmajā dienā apmācību dalībnieki iepazinās savā starpā, kā arī iepazina projektu un tā rezultātus. Tika demonstrēta projekta ietvaros sagatavotā filma par labajiem piemēriem cilvēku ar invaliditāti integrācijas jomā, dažādas motivācijas programmas, kā arī notika diskusija par cilvēku ar invaliditāti tēlu sabiedrībā un izpratnes atšķirībām dažādās valstīs.
Skatīt vairāk ...
Izstrādāta datu bāze ar labiem piemēriem par cilvēku ar invaliditāti integrāciju
27.04.2009.
Projektā „Mācību laboratorija - integrācijai” izstrādāta datu bāze ar labiem piemēriem par cilvēku ar invaliditāti integrāciju izglītībā un nodarbinātības sfērā. Datu bāzē šobrīd apkopoti piemēri no Latvijas, Lielbritānijas un Spānijas. Nākotnē plānots papildināt ar piemēriem no šīm valstīm, kā arī pievienot citu valstu piemērus.
Skatīt vairāk ...
Maijā notiks starptautiskas apmācības profesionāļiem, kas strādā ar cilvēkiem ar invaliditāti
15.04.2009.
No 11.-15. maijam notiks apmācības profesionāļiem, kas strādā ar cilvēkiem ar invaliditāti un vēlas apgūt jaunas metodes to sekmīgai integrācijai darba tirgū un izglītības aktivitātēs.
Skatīt vairāk ...
Treneru darba tikšanās Rīgā
27.03.2009.
Martā projekta „Mācību Laboratorija - integrācijai” ietvaros Rīgā notika apmācītāju darba tikšanās. Tajā tikās treneri no visām projekta partnervalstīm, lai klātienē apspriestu projekta ietvaros gaidāmo apmācību programmu.
Skatīt vairāk ...
Projekta „Mācību laboratorija – integrācijai” pieredzes apmaiņas vizīšu rezultāti
16.12.2008.
Projekta „Mācību laboratorija - integrācijai” dalībnieki par lielāko ieguvumu atzīst tieši jauno kontaktu tīkla izveidi starp organizācijām un iestādēm, kas nodarbojas ar cilvēku ar invaliditāti integrāciju sabiedrībā un darbā. Decembrī noslēdzās projekta pirmais posms – pieredzes apmaiņas vizītes visās trīs dalībvalstīs – Latvijā, Spānijā un Lielbritānijā.
Skatīt vairāk ...
Invalīdu integrācijai darba tirgū un izglītības pieejamībai nepieciešams lielāks valsts atbalsts
14.10.2008.
Problēmas visās valstīs ir līdzīgas, tāpēc uzsāktais kopīgais darbs pie unikālas datu bāzes veidošanas vērtējams pozitīvi – pie šādas atziņas nonāca visi starptautiskā projekta „Mācību laboratorija - integrācijai” dalībnieki. Visās apsekotajās vietās varēja pārliecināties, ka Latvijā veiksmīgi tiek īstenoti projekti invalīdu integrācijai sabiedrībā
Skatīt vairāk ...
Sāksies otrā darba vizīte Žironā, Spānijā
10.10.2008.
No 11. līdz 13. novembrim starptautiskā projekta „Mācību Laboratorija - integrācijai” ietvaros notiks otrā darba vizīte, šoreiz Žironā, ar mērķi iepazīties ar invalīdu integrācijas projektiem un labās prakses piemēriem Spānijā.
Skatīt vairāk ...
Notiks pirmā starptautiskā vizīte projekta „Mācību laboratorija - integrācijai” ietvaros
05.10.2008.
No 7. līdz 10.oktobrim Rīgā darba vizītē būs starptautiskā projekta „Mācību laboratorija – integrācijai” sadarbības partneru delegācijas no Lielbritānijas un Spānijas. Kopīgi ar Latvijas partneriem no invalīdu un viņu draugu apvienības Apeirons un SIA Comperio tiks apmeklētas iestādes, kurās invalīdi šobrīd var iegūt izglītību un strādāt. Pieredzes apmaiņas vizītes dalībnieki viesosies vairākās izglītības iestādēs Rīgā, Jūrmalā, Liepājā.
Skatīt vairāk ...
Apeirons un Comperio uzsāk starptautisku projektu
26.05.2008.
Maijā uzsākts nozīmīgs starptautisks projekts „Mācību laboratorija – integrācijai”, kurā paredzēta Latvijas, Lielbritānijas un Spānijas labākās prakses apkopošana un popularizēšana cilvēku ar invaliditāti apmācībām un integrācijai darba tirgū. Tas ir viens no diviem Eiropas Savienības Gruntvig programmas projektiem Latvijā, kas tiek uzsākts šogad.
Skatīt vairāk ...

Printēt

A   A   A    
Augsta kontrasta versija





  Meklēt














Šis projekts tiek finansēts ar Eiropas Komisijas atbalstu. Šis paziņojums atspoguļo vienīgi autora uzskatus, un Komisijai nevar uzlikt atbildību par tajā ietvertās informācijas jebkuru iespējamo izlietojumu.