Sākumlapa | Kontakti
 Latviski 
 In English 
 Español 
 Catalan 
DATU BĀZE


/ Jaunumi / Tikai šodien vēl var iesniegt pieteikumus labo piemēru konkursam cilvēku ar invaliditāti integrācijai “Mēs esam stipri”

Invalīdu un viņu draugu apvienība „Apeirons” sadarbībā ar SIA „Comperio” jūnijā izsludināja konkursu, kura mērķis ir apzināt un popularizēt labās prakses piemērus cilvēku ar invaliditāti integrācijai izglītībā un nodarbinātībā. Konkursa pieteikumus var iesniegt līdz 2009.gada 16.septembrim.

 

Invalīdu un viņu draugu apvienības „Apeirons” valdes priekšsēdētājs Ivars Balodis uzsver: „Šobrīd esam saņēmuši jau astoņus labo piemēru pieteikumus. Tas nav maz, bet salīdzinot ar to lielisko ideju, projektu, organizāciju, cilvēku skaitu kāds ir Latvijā – tas ir niecīgs. Mēs zinām, ka Latvijā ir simtiem organizāciju, kas diendienā rūpējas par to, lai cilvēki ar invaliditāti spētu dzīvot pilnvērtīgu dzīvi. Un katrai organizācijai noteikti ir kāds stāsts par izdevušos ideju, projektu, kas varētu noderēt citām organizācijām ne tikai Latvijā, bet visā Eiropā. Apmācības, nometnes, sporta spēles, individuālas konsultācijas, ekskursijas, informatīvi materiāli, stratēģijas, dažādu institūciju sadarbība, izveidotas darba vietas, uzņēmumi – ideju ir tik daudz. Stāstiet par tām!”

 

Konkursā aicināta piedalīties ikviena juridiska vai fiziska persona, kas pēdējo 5 gadu laikā īstenojusi projektu, sniegusi pakalpojumus vai kā savādāk veicinājusi cilvēku ar invaliditāti integrāciju izglītībā vai nodarbinātībā. Pretendents var pieteikt vairākus labos piemērus. Labos piemērus var pieteikt ne tikai paši pretendenti, bet arī jebkurš Latvijas iedzīvotājs.

 

Konkursa pieteikums jāiesniedz datorrakstā, aizpildot pieteikuma anketu un labā piemēra anketu, kas atrodama mājas lapā www.tavanakotne.eu. Turpat ir iespējams iepazīties arī ar konkursa nolikumu.

 

Konkursam pieteiktos piemērus vērtēs žūrija, kurā piedalīsies Fonda ziedot.lv vadītāja Rūta Dimanta, aktieris Gundars Āboliņš, Valsts izglītības satura centra par speciālo izglītību atbildīgais darbinieks Guntis Vasiļevskis, Tieslietu ministrijas Sabiedrības integrācijas departamenta direktore Ruta Klimkāne, kā arī projekta īstenotāju pārstāvji: „Apeirona” valdes priekšsēdētājs Ivars Balodis un SIA „Comperio” valdes priekšsēdētāja Gunta Misāne. Konkursa galvenās balvas ieguvēji balvā saņems portatīvā datora un projektora komplektu. Tiks pasniegtas arī četras veicināšanas balvas. Arī katrs labo piemēru pieteicējs saņems piemiņas balvas. Konkursa uzvarētāji tiks nosaukti oktobra vidū konkursa noslēguma pasākumā, kurā piedalīsies visi konkursa pretendentu pieteicēji un pretendenti.

 

Konkursa informatīvais atbalstītājs: Neatkarīgā Rīta Avīze.

 

Informācijai

Konkurss tiek organizēts ES Mūžizglītības programmas Grundtvig apakšprogrammas Projekta „Mācību laboratorija – integrācijai” ietvaros. Projekta pamatideja ir izveidot datu bāzi, kurā ikviens interesents var iepazīties ar labās prakses piemēriem gan Latvijā, gan citās pasaules valstīs par to, kā cilvēki ar invaliditāti atgriežas darba tirgū, kā viņi integrējas sabiedrībā, kā iegūst izglītību un jaunas kvalifikācijas iemaņas. Datu bāze ir pieejama projekta mājas lapā www.tavanakotne.eu.

 

ES Mūžizglītības programmas Grundtvig apakšprogrammas projektu koordinē SIA „Comperio” (Latvija), sadarbībā ar Invalīdu un viņu draugu apvienība „Apeirons (Latvija), Point Europa (Lielbritānija), Espiral Entitat de Serveis (Spānija). Sīkāku informāciju par projektu var iegūt mājas lapā www.tavanakotne.eu. Lapa ir īpaši veidota cilvēkiem ar dažādiem fiziskiem ierobežojumiem, paredzot gan dažādus burtu lielumus, teksta kontrasta versijas, saprotamus skaidrojumus.

 

Informāciju sagatavoja

Gunta Misāne, SIA Comperio, Projekta “Mācību laboratorija – integrācijai” vadītāja

Balasta dambis 58/2, Rīga, LV 1048

Tālr.: 67213020, fakss: 67213046, mob.tālr.: 29115356

E-pasts: --

www.comperio.lv



Atpakaļ ...
Printēt

A   A   A    
Augsta kontrasta versija





  Meklēt














Šis projekts tiek finansēts ar Eiropas Komisijas atbalstu. Šis paziņojums atspoguļo vienīgi autora uzskatus, un Komisijai nevar uzlikt atbildību par tajā ietvertās informācijas jebkuru iespējamo izlietojumu.