Sākumlapa | Kontakti
 Latviski 
 In English 
 Español 
 Catalan 
DATU BĀZE


/ Jaunumi / Piektais konkursa cilvēku ar invaliditāti integrācijai “Mēs esam stipri” finālists

Par konkursa „Mēs esam stipri” piekto finālistu izvirzīta Velku biedrība ar projektu „Taktilās stimulācijas programma – speciālās izglītības atbalsta metode”.

Projekta mērķis ir veicināt bērnu, kam ir smagi garīgās attīstības vai vairāki smagi attīstības traucējumi, sagatavošanu dzīvei sabiedrībai. Tika izstrādāta izglītības atbalsta metode - taktilās stimulācijas mācību programma, izdots metodoloģisks materiāls - rokasgrāmata par taktilās komunikācijas nozīmi bērna attīstībā, un uzņemta dokumentāla mācību filma par taktilās stimulācijas praktisko pielietošanu, kā arī tika veicināta taktilās stimulācijas metodes ieviešana Latvijas izglītības sistēmā.

Arī šo piemēru konkursam pieteica Sabiedrības integrācijas fonds. Jāatzīmē, ka šis ir tikai viens no daudzajiem projektiem, darbiem, ko veic Velku biedrība, lai atbalstītu ģimenes, kurās aug bērni un jaunieši, kuriem ir vidēji smagi un smagi garīgās attīstības vai citi funkciju traucējumi. Vairāk par Velku biedrības darbu www.velki.lv.

Šobrīd ir zināmi visi pieci konkursa finālisti. Konkursa uzvarētājs tiks nosaukts 30.oktobrī  apbalvošanas pasākumā, kurā aicināti piedalīties visi konkursa pretendentu pieteicēji un pretendenti. Informācija par konkursa noslēgumu sekos tuvāko dienu laikā.

Sekojiet informācijai projekta mājas lapā www.tavanakotne.eu un laikrakstā „Neatkarīgā Rīta Avīze”. Pilns pieteikto piemēru saraksts atrodams projekta mājas lapā www.tavanakotne.eu

Konkursa informatīvais atbalstītājs: Neatkarīgā Rīta Avīze.

Informācijai

Taktilā stimulācija nozīmē apzinātu, strukturētu pieskārienu, kas aktivizē ādu, mūsu pirmo un lielāko maņu orgānu. Tas ir neiropsiholoģisks un neirofizioloģisks terapeitisks paņēmiens. Taktilo stimulāciju piemēro personām, kurām ir smadzeņu darbības, garīgās attīstības un/vai fiziski traucējumi, autisms vai autisma iezīmes, taču to var piemērot arī veselam cilvēkam, kā atzina paši projekta dalībnieki – bērnu vecāki.



Atpakaļ ...
Printēt

A   A   A    
Augsta kontrasta versija





  Meklēt














Šis projekts tiek finansēts ar Eiropas Komisijas atbalstu. Šis paziņojums atspoguļo vienīgi autora uzskatus, un Komisijai nevar uzlikt atbildību par tajā ietvertās informācijas jebkuru iespējamo izlietojumu.