Sākumlapa | Kontakti
 Latviski 
 In English 
 Español 
 Catalan 
DATU BĀZE


/ Jaunumi / Notiks pirmā starptautiskā vizīte projekta „Mācību laboratorija - integrācijai” ietvaros

Notiks pirmā starptautiskā vizīte projekta  „Mācību laboratorija - integrācijai” ietvaros

05.10.2008. 

 No 7. līdz 10.oktobrim Rīgā darba vizītē būs starptautiskā projekta „Mācību laboratorija – integrācijai” sadarbības partneru delegācijas no Lielbritānijas un Spānijas. Kopīgi ar Latvijas partneriem no invalīdu un viņu draugu apvienības Apeirons un SIA Comperio tiks apmeklētas iestādes, kurās invalīdi šobrīd var iegūt izglītību un strādāt. Pieredzes apmaiņas vizītes dalībnieki viesosies vairākās izglītības iestādēs Rīgā, Jūrmalā, Liepājā.  

Pirmās vizītes mērķis ir iepazīstināt Lielbritānijas un Spānijas kolēģus ar labās prakses piemēriem praksē, - invalīdu izglītības aktivitātēm un integrācijas iespējām darba tirgū Latvijā. Delegācija viesosies Liepājas neredzīgo biedrībā, Liepājas universitātē, Cīravas arodvidusskolā, Valsts Speciālās izglītības centrā Rīgā un Sociālās integrācijas valsts aģentūrā Jūrmalā. Tā būs pirmā pieredzes apmaiņas vizīte projekta ietvaros. 

„Mēs, iespējams, nemaz neesam vēl apzinājuši visus pozitīvos piemērus Latvijā, kas dotu lielāku iedvesmu un drosmi ikvienam cilvēkam ar īpašām vajadzībām, pašam uzsākt darba gaitas, vai apgūt profesiju, tādējādi, veiksmīgi integrējoties sabiedrībā un sociālajā dzīvē. Šīs tikšanās mērķis ir apzināt patieso situāciju katrā no valstīm, un mācīties vienam no otra pieredzes, ” vizītes mērķi skaidro invalīdu apvienības priekšsēdētājs Ivars Balodis. 

Vizītes darba kārtībā iekļauto izglītības iestāžu izvēle nav nejauša. Liepājas rajonā ir izvēlētas vairākas iestādes, kuras īpaši strādājušas, lai palīdzētu cilvēkiem ar invaliditāti - Liepājas neredzīgo biedrība ir viena no vadošajām nevalstiskajām organizācijām cilvēku ar redzes problēmām integrācijas jomā. Šī organizācija ir izveidojusi Liepāju par visdraudzīgāko pilsētu Latvijā redzes invalīdiem. Tāpat arī Liepājas augstskolā ir viena no nedaudzajām Latvijā, kurā cilvēkiem ar dažāda veida invaliditāti ir iespēja iegūt augstāko izglītību. Savukārt Cīravas arodvidusskola ir atradusi iespējas, lai invalīdi varētu apgūt kādu profesiju. Noderīgu informāciju projekta partneriem būs iespēja iegūt arī Sociālās integrācijas valsts aģentūrā, kā arī Valsts speciālās izglītības aģentūrā.



Atpakaļ ...
Printēt

A   A   A    
Augsta kontrasta versija





  Meklēt














Šis projekts tiek finansēts ar Eiropas Komisijas atbalstu. Šis paziņojums atspoguļo vienīgi autora uzskatus, un Komisijai nevar uzlikt atbildību par tajā ietvertās informācijas jebkuru iespējamo izlietojumu.