Sākumlapa | Kontakti
 Latviski 
 In English 
 Español 
 Catalan 
DATU BĀZE


/ Jaunumi / Nosaukts konkursa cilvēku ar invaliditāti integrācijai “Mēs esam stipri” ceturtais finālists

Par konkursa „Mēs esam stipri” ceturto finālistu izvirzīta Biedrība "Organizācija cilvēkiem ar intelektuālās attīstības traucējumiem "Saule" ar projektu „Es gatavojos strādāt.

Šo piemēru konkursam pieteica Sabiedrības integrācijas fonds, kas pieteikumā raksta: „Ievērības cienīgs ir fakts, ka projekta ietvaros sagatavots CD ar darba devēja viedokli par cilvēku ar intelektuālās attīstības traucējumiem nodarbināšanu, kas citiem darba devējiem sniedz lielāku pārliecību, lai izšķirtos par šādu cilvēku pieņemšanu darbā. Darba devēja bailes pieņemt darbā cilvēku ar invaliditāti, kuras pamatā ir neziņa, kā tas ir – nodarbināt cilvēkus ar invaliditāti, ir viens būtiskākajiem šķēršļiem atrast darbu.”

Organizācijas „Saule” īstenotā projekta rezultātā izstrādāta motivācijas programma invalīdiem – cilvēkiem ar intelektuālās attīstības traucējumiem, kas sastāv no rekomendācijām, divu darba burtnīcu komplekta vieglajā latviešu un krievu valodā, darba grāmatas, CD ar 10 sižetiem par situācijām, uzsākot darba gaitas, izdotas kartiņas ar labās prakses piemēriem, CD ar labo praksi „Darba devēja viedoklis par darbinieku ar intelektuālās attīstības traucējumiem”. Semināros piedalījušies 117 dalībnieki – speciālisti, kas strādā ar cilvēkiem ar intelektuālo invaliditāti, kā arī paši invalīdi. Izstrādāto motivācijas programmu lietoja 469 cilvēki.

Šis ir tikai viens no daudziem projektiem, ko īsteno „Saule”.

Konkursa žūrija vēl turpina darbu. Pēdējais finālists tiks nosaukts šonedēļ. Konkursa uzvarētājs tiks nosaukts 30.oktobrī apbalvošanas pasākumā, kurā aicināti piedalīties visi konkursa pretendentu pieteicēji un pretendenti.

Sekojiet informācijai projekta mājas lapā www.tavanakotne.eu un laikrakstā „Neatkarīgā Rīta Avīze”. Pilns pieteikto piemēru saraksts atrodams projekta mājas lapā www.tavanakotne.eu



Atpakaļ ...
Printēt

A   A   A    
Augsta kontrasta versija





  Meklēt














Šis projekts tiek finansēts ar Eiropas Komisijas atbalstu. Šis paziņojums atspoguļo vienīgi autora uzskatus, un Komisijai nevar uzlikt atbildību par tajā ietvertās informācijas jebkuru iespējamo izlietojumu.