Inicio | Contacto
 Latviski 
 In English 
 Español 
 Catalan 
BASE DE DADES


/ Base de dades / Recerca

Com buscar?



Esculliu un país
Recerca per paraula o part d'una paraula:


Títol:

Programa de ràdio: “Ens patina l’embrague”

Target group (s):
Target groups:

Adults en tractament per Psicosi o Transtorns greus de personalitat.

Localització:

Spain

Proveedor: Nom de l’organització:

Fundació Drissa


Dades de contacte (adreça, telèfon, correu electrònic, pàgina web):

Av. Sant Narcís, 22 baixos 17005 Girona Tel. 0034 972 249 344 http://www.fundaciodrissa.com/

Privada

Breu descripció:

Emissió d’un programa setmanal en directe des de l’estació radiofònica pública local de Salt, Ràdio Salt, a prop de Girona. El programa es grava per retransmetre’l després en dues altres estacions de ràdio públiques: Ràdio Vilamalla i Ràdio Sarrià.
És un programa d’entrevistes i varietats amb diverses seccions i els continguts inclouen tot tipus d’informació on la discapacitat mental sempre és present de fons. Una de les seccions és un centre de trucades on la gent interessada pot donar la seva opinió, que ajuda a d’altra gent amb discapacitat mental a expressar-se. Un altre exemple: cada 2/3 setmanes hi ha una secció anomenada “Veus” on es garanteix la participació de persones de l’hospital psiquiàtric.
Els objectius són:
• Contribuir a evitar els estereotips envers les persones que pateixen psicosi o transtorns greus de personalitat.
• Millorar valors del treball en equip com la solidaritat, l’esforç, la col•laboració, el respecte i les habilitats socials en general.

Aquesta activitat és en realitat part d’un servei prelaboral que aspira a millorar les habilitats laborals per a la inclusió laboral futura. Per tant, l’objectiu principal del programa de ràdio és la inclusió laboral.

Criteris de selecció
Innovació:

Pel que sabem, l’únic precedent de l’ús de la ràdio com a eina terapèutica és Ràdio Colifata, en una institució de salut mental d’Argentina.
Som pioners en la consolidació d’aquesta activitat a Catalunya, que després s’ha implementat en altres parts de Catalunya i d’Espanya. Alguns exemples són: Ràdio Nicosia, Ràdio Mahausen, etc.

Efectivitat:

L’efectivitat d’aquesta activitat pel que fa a assolir els objectius és d’un 31,73% quant a inclusió de locutors en un Centre de Treball Especial, xifra bastant important considerant el tipus de discapacitat. Alguns poden arribar a entrar al mercat laboral normal, tot i que això no és gaire habitual.

Satisfacció:

Les xifres que tenim sobre la satisfacció avaluen en realitat tot el servei prelaboral del qual el programa de ràdio forma part. El nivell de satisfacció és realment alt: 85,88%.

Dissemination:

Presentació de la pràctica en diversos Congressos sobre Salut Mental.
Creació de fulls de mà, samarretes i distribució en diferents centres de salut mental.
El desembre de 2008 vam formar part del programa televisiu solidari de Nadal “La Marató”, al canal públic de televisió més important de Catalunya. El 2008 es recollien diners per la recerca sobre discapacitats mentals i la nostra col•laboració va consistir en una emissió en directe del programa de ràdio des del Teatre de Salt.

Exploitation:

Universalment, sempre que hi hagi prou recursos materials i humans. Nosaltres comptem amb l’important suport de Ràdio Salt, que ens deixa l’estudi gratuïtament, incloent el tècnic de so.
Hi ha també un cas a Catalunya on el terapeuta fa les funcions del tècnic de so.

Search criteria:

Adults en tractament per Psicosi o Transtorns greus de personalitat




Print

A   A   A    
Versió d'alt contrast





  Cerca


El presente proyecto ha sido financiado con el apoyo de la Comisión Europea. Esta comunicación es responsabilidad exclusiva de su autor. La Comisión no es responsable del uso que pueda hacerse de la información aquí difundida.