Sākumlapa | Kontakti
 Latviski 
 In English 
 Español 
 Catalan 
DATU BĀZE


/ Datu bāze / Meklēt

Kā meklēt?



Izvēlaties valsti:
Ievadīt vārdu
vai daļu vārda:


Nosaukums:

Limbažu invalīdu biedrības informatīvi konsultatīvā centra izveide

Mērķa grupa(s):
Mērķa grupa:

Limbažu invalīdu biedrības biedri, Limbažu rajona cilvēki ar invaliditāti

Atrašanās vieta:

Latvija

Organizācija: Nosaukums:

Limbažu invalīdu biedrība


Kontaktinformācija (adrese, telefons, e-pasts, mājas lapa)

Ezeru iela 2, Limbaži Tālrunis: 26525401-Aldis e-pasts: lcktsf@inbox.lv

NVO

Apraksts:

2006. gadā Limbažu invalīdu biedrība, sadarbībā ar pašvaldības iestādi- Sociālo pakalpojumus centru „Limbaži” izveidoja Limbažu invalīdu biedrības informatīvi konsultatīvo izglītības centru( LIBIKIC)
Ar PHARE grantu programmas „Pilsoniskās sabiedrības attīstība un stiprināšana” atbalstu Limbažos izveidoja ar datortehniku pilnībā aprīkotu subsidētu darba vietu cilvēkam ar īpašām vajadzībām.
Jaunizveidotais centrs darbojās ar mērķi veidot veiksmīgu informācijas apriti starp cilvēkiem ar invaliditāti un dažādām organizācijām, izveidot brīvi pieejamu interneta izmantošanas vietu, individuāli apmācīt datorzinībām centra apmeklētājus, palīdzēt tiem iekļauties darba tirgū vai pārkvalificēties.
Šo gadu laikā centrs ir paplašinājies. Izveidota vēl viena pilnībā aprīkota darba vieta darbam ar datoru. Centra apmeklētāju skaits ir trīskāršojies. Centrs piedāvā ne tikai apgūt datorprasmes, izmantot internetu vai darboties ar i-banku, bet arī kvalitatīvi pavadīt brīvo laiku spēlējot galda spēles.
Izdoti vairāki bukleti par vides pieejamību Limbažos, LIBIKIC darbību u.c. aktivitātēm.
Nu jau divus gadus veiksmīgi startēts Limbažu pilsētas un Limbažu rajona izsludinātajā projekta konkursā „Pilnveidojot sevi dot citiem!”. LIBIKIC labprāt palīdz arī citām NVO pieteikties finansējuma saņemšanai projekta konkursos.

Atlases kritēriji:
Inovācija:

2006.gadā, kad izveidoja Informatīvi konsultatīvo izglītības centru, tas bija uzskatāms par inovatīvu. Bezmaksas internets lauku rajonos nebija pieejams. Tā bija lieliska iespēja iesaistīt cilvēkus ar īpašām vajadzībām iekļauties darba tirgū un dot tiem iespēju bez maksas apgūt datorprasmes un izmantot internetu saziņai.
Laikam ritot, šādu iespēju piedāvāja arī bibliotēkas, tādēļ LIBIKIC paplašināja savu darbošanās virzienu.
Pašreiz LIBIKIC darbojas projektu apguves jomā. Divu gadu laikā ir piesaistīti līdzekļi 2512 LVL apmērā. Par šiem līdzekļiem iegādāts jauns datorkomplekts un inventārs galda spēļu nodarbībām.

Efektivitāte:

Pateicoties LIBIKIC veiksmīgai darbībai, Limbažu invalīdu biedrība ir piesaistījusi vairākus gados jaunus biedrus.
Izveidojusies laba sadarbība ar Rietumu bankas labdarības fonu, Limbažu pilsētas un novada pašvaldībām.
Dotajā brīdī LIBIKIC pastāvīgi apmeklē aptuveni 45 interesenti.
LIBIKIC darbības laikā 2 cilvēki ar īpašām vajadzībāmieguva darbu pašvaldībā ( projekta asistents, aprūpētāja).

Izplatīšana:

LIBIKIC ir izdevis informatīvo bukletu par savu darbību un piedāvātajiem bezmaksas pakalpojumiem, kurš ik pa laikam tiek papildināts ar aizvien jaunu informāciju.
Limbažu, Salacgrīvas, Alojas un Krimuldas novada laikrakstā „Auseklis”, regulāri tiek atspoguļoti LIBIKIC rīkotie pasākumi un aktivitātes, tādejādi piesaistot jaunus dalībniekus un popularizējot centra darbību.

Atslēgasvārdi:

IKIC, Limbažu invalīdu biedrība




Printēt

A   A   A    
Augsta kontrasta versija





  Meklēt














Šis projekts tiek finansēts ar Eiropas Komisijas atbalstu. Šis paziņojums atspoguļo vienīgi autora uzskatus, un Komisijai nevar uzlikt atbildību par tajā ietvertās informācijas jebkuru iespējamo izlietojumu.