Sākumlapa | Kontakti
 Latviski 
 In English 
 Español 
 Catalan 
DATU BĀZE


/ Datu bāze / Meklēt

Kā meklēt?



Izvēlaties valsti:
Ievadīt vārdu
vai daļu vārda:


Nosaukums:

Darīsim visas lietas un visu kopā!

Mērķa grupa(s):
Mērķa grupa:

Bērni, jaunieši ar funkcionāliem traucējumiem un bērni, jaunieši ar īpašām vajadzībām un viņu ģimenes

Ieguvēji:

Bērni, jaunieši ar funkcionāliem traucējumiem un bērni, jaunieši ar īpašām vajadzībām un viņu ģimenes

Atrašanās vieta:

Latvija

Organizācija: Nosaukums:

Biedrības „Mēs saviem bērniem‘’ deju grupa „Mazais cilvēciņš”


Kontaktinformācija (adrese, telefons, e-pasts, mājas lapa)

Saieta laukums -1 , Madona , LV : 4801 Biedrības „Mēs saviem bērniem” valdes locekle Māra Pastare – Grudule: 26123569 Deju grupas „Mazais cilvēciņš „vadītāja Lienīte Ozolniece: 26450385 e-pasts: mara.pa@inbox.lv

NVO

Apraksts:

Biedrības „Mēs saviem bērniem” deju grupa ‘’Mazais cilvēciņš ‘’ apvieno bērnu ar funkcionāliem traucējumiem, bērnus un jauniešus ar īpašām vajadzībām, kā arī šo bērnu, jauniešu ģimenes locekļus. Svētīgi ir tas, ka dejo bērni kopā ar saviem vecākiem. Šī ideja ir noskatīta, aizgūta Vācijā. Šī ir deju terapija .
Dejas ko mēs dejojam ir oriģinālas, jo deju skolotāja tās iestudē speciāli priekš mums dejotājiem deju grupā „Mazais cilvēciņš”.
Pats galvenais jau tas, ka mēs varam visi kopā darboties un ka mums ir šī brīnišķīgā iespēja būt visiem kopā un nejusties, nebūt vieniem ar savu sāpi, problēmu .Paši lielākie ieguvēji ir mūsu bērni , mūsu jaunieši , jo viņi var dejot, tikties un visi kopā būt .
Mēs deju grupa „Mazais cilvēciņš „ tiekamies katru mēnesi divas reizes. Pārsvarā tās ir 6dienas, jo, tad mēs varam būt visi kopā. Jo skolas laikā mūsu bērni , jaunieši apgūst zinības dažādās mācību iestādēs un ne tikai Madonas novada bet arī citu novadu specializētajās un vispārizglītojošās skolās.
Mēs visi kopā dejojam, piedalāmies sporta aktivitātēs, ir savstarpēja atbalsta sniegšana, ceļojam. Ceļot prieku mēs apvienojam ar dejot prieku.

Atlases kritēriji:
Inovācija:

Ar to ar mēs atšķiramies , ka mūsu aktivitātēs piedalās, iesaistās visa ģimene un ģimenes locekļi. Visu visur kopā!

Efektivitāte:

Organizāciju „Mēs saviem bērniem” nodibināja vienpersoniski Ingrīda Evalone 1999.gada 8. jūnijā. Bija grūti apzināt un pierunāt vecākus. Nebija pretimnākšanas no apkārtējiem. Ingrīda Evalone rakstīja projektus, no kuriem vienu atbalstīja Dānijas Ārlietu Ministrija. Tas bija 80000Ls Dienas centra izveidei Madonā. Kad bija izstrādāts 2 gadu projekta īstenošanas plāns, sameklētas telpas Dienas centram, Madonas rajona padome atteica dot naudu.
„Mazā cilvēciņa” dibināšanas brīdī bija 8 dalībnieki. Ar savām aktivitātēm biedrība „Mēs saviem bērniem” un deju drupa „Mazais cilvēciņš” rosināja cilvēkus ar līdzīgām interesēm iesaistīties biedrības darbībā un dejot deju grupā. Tad tagad, mēs, deju grupā „Mazais cilvēciņš” esam 22 dalībnieki.

Apmierinātība:

Arvīds Kromāns saka tā:
”Es „Mazajā cilvēciņā” esmu no paša deju kolektīva izveides sākuma. Man ir ļoti, ļoti labi te. Jautri ! Jautri ! Un vēlreiz jautri !”
Jolanta Vēzīte saka tā:
”Mums iesaistīšanās dejošanā deva un dod ļoti daudz! Mēs jūtam atbalstu, guvām jaunus draugus, pārliecību, ka mēs varam daudz vairāk nekā bijām domājušas. Es dejoju kopā ar savu meitu Ilviju.
Mums palīdz tikšanās ar cilvēkiem, kuriem ir līdzīgas problēmas un, protams, kopā būšana, dejošana, sportošana, nometnes, semināri un ceļojumi, izbraukumi VISIEM KOPĀ! Mēs esam ļoti , ļoti laimīgas, ka esam kopā ar „Mazo cilvēciņu”.
Iveta Ecētāja saka tā :
„Dzīvojām mājā. Un viss mani spieda nost. Dzīve kļuva kaitinoša, nepanesama. Negribējās vairs pilnīgi neko pat dzīvot vairs negribējās. Tad , mūs „Mazā cilvēciņa” Lienīte uzaicināja kopīga ekskursijā ar deju kolektīvu „Mazais cilvēciņš” uz Slovākiju. Pēc ceļojuma un redzētā ko mazie dejotāji var un spēj, mēs arī gribējām pamēģināt, vai mēs varam. Un kopš esam iesaistījušies deju kolektīvā – atbalsta grupā, mūsu dzīve ir apgriezusies par visiem 180garādiem riņķī. Jūtamie laimīgi! Un pats galvenais, ka Matīss nevar vien sagaidīt , kad mēs brauksim uz Madonu pie skolotājas Lienītes dejot un satikt draugus.
Matīsam ļoti patīk būt kopā. Kļuvis prātīgāks un disciplinētāks. Mājās ar tagad savādāk uzvedas un par ko mājiniekiem ir prieks un laime. Sapratām ka spējam un varam daudz vairāk nekā bijām domājuši. Un satiekoties saprotam ka mēs neesam vieni un visi kopā esam stipri!”
Linda Balode mūsu deju kolektīvā ienāca pavasarī. Lindiņu uzaicināja Iveta un Matīss. Un Linda saka tā: ”Es jūtos vienkārši pārlaimīga!”

Izplatīšana:

Mēs regulāri sniedzam informāciju par mūsu aktivitātēm un darbību vietējā novada laikrakstā STARS, kā ar informācija brīvi pieejama pie Madonas novada padomes
galvenās speciālistes sociālās palīdzības jautājumos
Staņislavas Pommeres.
Mēs māmiņas, kuras audzina un ir diendienā kopā ar savu bērnu, kuram ir funkcionālas attīstības traucējumiem vai bērns ar īpašām vajadzībām tiekoties semināros gūstam ne tikai jaunu informāciju, zināšanas , jaunus kontaktus, bet mēs arī izstāstām to, kas mēs esam un ko darām. Kādas ir mūsu aktivitātes un kāda ir mūsu mērķauditorija. Apmaināmies ar koordinātēm turpmākai sadarbībai, jo mēs esam atvērtas turpmākai sadarbībai, kontaktiem.

Izmantošana:

Citi NVO savā darbā var izmantot mūsu darbības principus. Esam atvērti jebkurai sadarbībai.

Atslēgasvārdi:

dejas, ģimenes atbalsts, Mazais cilvēciņš




Printēt

A   A   A    
Augsta kontrasta versija





  Meklēt














Šis projekts tiek finansēts ar Eiropas Komisijas atbalstu. Šis paziņojums atspoguļo vienīgi autora uzskatus, un Komisijai nevar uzlikt atbildību par tajā ietvertās informācijas jebkuru iespējamo izlietojumu.