Inicio | Contacto
 Latviski 
 In English 
 Español 
 Catalan 
BASE DE DADES


/ Base de dades / Recerca

Com buscar?



Esculliu un país
Recerca per paraula o part d'una paraula:


Títol:

Escola de la vida per a una vida millor

Target group (s):
Target groups:

persones amb discapacitats, les seves famílies i persones de suport

Localització:

Latvia

Proveedor: Nom de l’organització:

Asociación Liepāja Cec


Dades de contacte (adreça, telèfon, correu electrònic, pàgina web):

Ganību street 197/205, Dunikas iela 1- 1, Liepāja, LETÒNIA Tel.: 63431535, 26544442 Email: liepajas_nb@inbox.lv Lloc web: www.redzigaismu.lv

ONG

Breu descripció:

El centre de rehabilitació “Escola de la vida” es va crear per tal de proporcionar rehabilitació social i una política de recolzament a persones amb discapacitat visual o d’un altre tipus; per facilitar l’adquisició d’habilitats socials, la integració social i el retorn al mercat laboral, actualitzar i millorar les habilitats socials, així com augmentar la consciència del principi del disseny universal. El centre “Escola de la vida” és un punt de suport per tal que persones que persones que viuen fora de la ciutat rebin serveis de rehabilitació social.
Es queden un o dos mesos a “L’escola de la vida”. L’allotjament va a càrrec del municipi i del finançament de diversos projectes. Durant aquest període, s’elaboren i s’implanten, per a ells i d’acord amb les seves capacitats, plans individuals de rehabilitació social. En col•laboració amb altres institucions, les persones amb discapacitat reben assessorament sobre les possibilitats de rebre l’ajut i el suport social adequats i oportuns. Les classes van enfocades a adquirir habilitats socials i individuals per millorar la qualitat de vida. “L’estudiant” s’alfabetitza a nivell informàtic, aprèn a llegir i escriure en Braille, a orientar-se amb el bastó de caminar blanc, a teixir objectes de mimbre, la tècnica del macramé, a millorar les seves habilitats culinàries. Es produeixen moltes converses sobre les capacitats d’una persona amb discapacitat, sobre el significat dels canvis a la vida. En molts casos, aquestes persones necessiten primer creure realment que poden fer moltes coses!
Quan vam crear “L’escola de la vida” vam pensar molt en la implantació del disseny universal, per fer-lo accessible a persones amb problemes de visió, d’oïda i de moviment, considerant així el dret de totes les persones de participar plenament en totes les àrees de la vida.

Criteris de selecció
Innovació:

Un dels grups destinataris el formen els membres de la família de les persones amb discapacitat. Hem vist molts casos en què els familiars, desitjant el millor per als éssers més propers, han ensenyat a una persona amb discapacitat a ser indefensa. Se li prepara i tot i se li dóna tot fet. Quan convidem algú a quedar-se a “L’escola de la vida” convidem també els seus familiars a participar en les mateixes classes. L’objectiu és demostrar que, malgrat la discapacitat, tothom és capaç de fer moltes coses de manera independent.

Efectivitat:

Des de la seva inauguració el 2006, han utilitzat aquest servei 16 persones amb trastorns de visió. Estan molt satisfetes amb les noves habilitats i capacitats, així com amb el suport psicològic. Alguns viuen a les seves cases per a discapacitats, alguns teixeixen articles de mimbre i dos s’han inscrit en una universitat.

Satisfacció:

Tots els titulats han expressat la seva gratitud per aquesta oportunitat. Molts han reconegut que han tingut por, que no volien anar sols a un lloc al qual no estaven acostumats, i que no tenien fe en els seus punts forts. Però al final, l’alegria d’aconseguir fer-se la primera tassa de cafè sense ajut dels altres, el primer ou dur, la panera de mimbre, escriure la primera carta en Braille, l’alegria per la possibilitat de deixar-se anar i trencar la rutina diària.

Dissemination:

“L’escola de la vida” es promociona als muncipis a través dels treballadors socials, que tenen més informació sobre els seus municipis. Les històries de persones que obtenen un títol es divlguen al periòdic de l’organització com a bons exemples per animar a d’altres persones.

Exploitation:

“L’escola de la vida” és un exemple pràctic per reforçar el principi del disseny universal. S’ha promocionat en municipis, escoles, empreses i ONGs.

Search criteria:

Persones amb discapacitat, integració, qualitat de vida, disseny universal




Print

A   A   A    
Versió d'alt contrast





  Cerca


El presente proyecto ha sido financiado con el apoyo de la Comisión Europea. Esta comunicación es responsabilidad exclusiva de su autor. La Comisión no es responsable del uso que pueda hacerse de la información aquí difundida.